Liderii USL nu merg la ”ceremoniile caraghioase” ale lui Băsescu

Liderii USL nu vor să participe la consultările inițiate de președintele Traian Băsescu, pentru ziua de miercuri, în formatul propus de acesta. Ei refuză o întîlnire în bloc cu toate partidele și cer o întrevedere separată.

RomaniaTV.net
12 dec. 2011, 11:59
Liderii USL nu merg la ”ceremoniile caraghioase” ale lui Băsescu

Liderii USL au decis să îi trimită o scrisoare preşedintelui Băsescu în care îi spun că nu doresc să participe la consultările cu toate partidele, ci doar la o discuţie între ei şi preşedinte.

„Azi prezentăm, într-o oră, scrisoarea pe care o trimitem preşedintelui Băsescu referitor la întâlnirea de miercuri. Dacă doreşte dialog cu opoziţia, trebuie să fie în forma din iunie sau noiembrie 2010, adică el, alături de premierul Boc, dacă vrea, şi opoziţie. Parade militare le organizează partidul domniei sale de suflet, noi nu participăm la parade. În funcţie de răspunsul său, ne vom da seama dacă miercuri chiar vrea să discute cu opoziţia sau are chef de o paradă fără huiduieli”, a spus preşedintele PSD, Victor Ponta, citat de Mediafax.

În acelaşi sens s-a pronunţat şi preşedintele PNL, Crin Antonescu.

„Trebuie să precizăm că suntem gata oricând să purtăm diaolog cu puterea, adică cu preşedintele şi, dacă doreşte, să fie însoţit de premier şi de ministrul de Finanţe. Nu suntem dispuşi la ceremonii caraghioase în care Traian Băsescu aliniază toate partidele de-a valma şi le ţine discursuri. Am ascultat prelegerea de o oră şi mai bine pe care a ţinut-o ieri (…) nu mai e nevoie de încă una. Dialogul e normal să fie putere, adică preşedinte şi cine mai doreşte, şi opoziţie, adică USL, singura opoziţie parlamentară”, a spus Antonescu.

Preşedintele Traian Băsescu a trimis, luni, o scrisoare preşedinţilor partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlament, prin care îi invită la Palatul Cotroceni, miercuri, ora 15.00, la o discuţie pe tema concluziilor Consiliului European.