Liderii USL s-au întâlnit la Palatul Victoria

Liderii USL s-au adunat, marţi, la Palatul Victoria, în urma deciziei CCR de invalidare a referendumului pentru demiterea lui Traian Băsescu. Crin Antonescu a participat şi el la discuţiile de la Guvern.

RomaniaTV.net
21 aug. 2012, 12:30

La Palatul Victoria au mai venit Viorel Hrebenciuc, Radu Stroe, Valeriu Zgonea, Daniel Chiţoiu, Daniel Constantin şi Eduard Hellvig.

Crin Antonescu a plecat la mai puţin de jumătate de oră de la sosire.

Liderul PC Daniel Constantin a declarat că nu se aştepta la o hotărârea de invalidare a referendumului.

„Decizia CC nu se comentează. Aşteptăm să vedem fundamentarea. Nu pot să vă spun foarte multe în momentul de faţă, daţi-mi voie să vorbesc şi cu premierul, şi cu preşedintele şi după aceea vom avea o conferinţă de presă comună pentru a anunţa următorii paşi din punct de vedere politic”, a declarat Constantin, citat de Mediafax.

„Personal nu mă aşteptam la un astfel de răspuns pentru că am văzut cifrele şi mă rog, mai mult nu aş vrea să comentez. Repet, eu nu pot ca membru al Guvernului să comentez decizia CC, decât să spun că mă aşteptam la altceva după ce am văzut cifrele care au fost trimise către CC. Aştept să văd care este justificarea deciziei după care vom face comentariile, în măsura în care putem să le facem”, a adăugat liderul PC.

Curtea Constituţională a decis, marţi, că referendumul din 29 iulie pentru demiterea preşedintelui este INVALID, ceea ce înseamnă că Traian Băsescu se va întoarce la Palatul Cotroceni. Decizia a fost luată cu şase voturi la trei după o şedinţă care a durat mai puţin de trei ore. Verdictul a fost acordat în cea de-a patra întâlnire a judecătorilor CCR, după trei săptămâni de amânări şi controverse.

Crin Antonescu a anunţat marţi, la două ore după ce Curtea Constituţională a decis invalidarea referendumului din 29 iulie, că nu va părăsi viaţa politică şi că îl consideră pe Traian Băsescu un preşedinte ilegitim. 

„NU mă retrag din politică pentru că Băsescu a fost demis pe temei de legalitate. Nu fug în faţa combinaţiilor făcute de Băsescu”, a declarat preşedintele interimar la sediul PNL, considerând că decizia CCR este nedreaptă.