Liderul angajaţilor: Sperăm ca Guvernul să facă Oltchim mai atractivă pentru investitori

Liderul salariaţilor de la Oltchim Râmnicu Vâlcea, Corneliu Cernev, a declarat, luni seară, că speră ca Guvernul să fi învăţat din acest eşec şi că va pregăti privatizarea realizând conversia creanţelor în acţiuni şi făcând societatea mult mai atractivă pentru un investitor strategic.

RomaniaTV.net
01 oct. 2012, 19:17
Liderul angajaţilor: Sperăm ca Guvernul să facă Oltchim mai atractivă pentru investitori

„Am auzit că licitaţia a fost blocată şi aş vrea să spun că sperăm ca Guvernul să fi învăţat din acest eşec şi că va pregăti privatizarea realizând conversia creanţelor în acţiuni şi făcând societatea mult mai atractivă pentru un investitor strategic”, a declarat, luni seară, liderul sindical Corneliu Cernev.

Cernev a spus că, în prima fază, cu Dan Diaconescu a fost bine, pentru că, licitând o sumă mare, nu a lăsat o firmă străină să cumpere compania, ştiind intenţiile acestora. „Mai apoi lucrurile s-au schimbat şi dintr-o negociere serioasă totul s-a transformat într-un simulacru de negociere„, a spus Cernev.

Potrivit acestuia, gestul de luni al lui Dan Diaconescu a fost „o mişcare de imagine”, şi nu un ajutor pentru salariaţii Oltchim.

Cât priveşte gestul de azi (n.r. – luni) cu banii, dânsul (n.r. – Dan Diaconescu) a scos banii în euro, iar noi suntem plătiţi în lei. Dar dacă voia să-i dea putea să-i bage în contul combinatului, iar salariaţii îi primeau pe carduri. Dânsul a avut o problemă cu Guvernul şi cu Ministerul Economiei şi nicidecum nu a vrut să ajute salariaţii, a fost o mişcare de imagine a domnului Dan Diaconescu”, a spus Corneliu Cernev.

Acesta a mai spus că marţi dimineaţă, la ora 9.00, va începe adunarea generală extraordinară a membrilor de sindicat, unde se va supune votului revocarea Biroului executiv al sindicatului liber, compus din Mihai Diculoiu, Mircea Prisăcaru şi Sorin Marcu.

Contractul de privatizare a Oltchim nu va fi încheiat, întrucât Dan Diaconescu, adjudecatarul pachetului majoritar de acţiuni deţinut de stat la combinatul chimic, nu a adus dovezi că deţine suma de 45 milioane euro pe care s-a angajat să o plătească pentru titluri, termenul pentru semnarea contractul expirând luni, a anunţat ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu.

Dan Diaconescu a câştigat săptămâna trecută licitaţia pentru preluarea a 54,8% din acţiunile Oltchim, după ce a oferit 203 milioane de lei (45 milioane de euro), cel mai mare preţ, pentru titlurile deţinute de stat.

Citeşte şi Cine garanta pentru Dan Diaconescu: Un autor de romane şi o firmă cu afaceri de 8000 de euro

Guvernul a luat act de anularea licitaţiei pentru vânzarea acţiunilor deţinute de stat la Oltchim şi de faptul că procesul de privatizare a eşuat, fiind necesar ca circul din ultimele zece zile să înceteze, a declarat premierul Victor Ponta.

Dan Diaconescu a declarat luni seară, la ieşirea din sediul Ministerului Economiei, că va contesta în instanţă decizia Guvernului de a nu semna contractul pentru vânzarea pachetului majoritar de acţiuni la Oltchim şi că va face plângeri penale împotriva premierului Victor Ponta şi a şefului Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie, Remus Vulpescu.

Citeşte şi CTP: DD s-a antrenat în haznaua sa mediatică şi acum aplică ce a învăţat. Circul continuă