Liderul AUR pune condiţii ca să se vaccineze: „A te vaccina fără ca aceste condiţii să fie îndeplinite presupune fie disperare, fie inconştienţă”

Claudiu Târziu, a prezentat pe Facebook o serie de condiții considerate de el necesare pentru a te vaccina. El face referire la dovezi științifice clare prin care să se arate faptul că imunitatea este deplină sau chiar la identificarea şi tragerea la răspundere a evenetualilor responsabili în cazul unor reacţii severe acute.

21 ian. 2021, 11:10
Liderul AUR pune condiţii ca să se vaccineze: „A te vaccina fără ca aceste condiţii să fie îndeplinite presupune fie disperare, fie inconştienţă”

Liderul AUR consideră că în absenţa îndeplinirii acestor condiţii, printre care şi asumarea responsabilităţii de către guvern pentru eventualele reacţii adverse severe, decizia cuiva de a se vaccina denotă ori disperare, ori inconştienţă.

„Înțeleg să accepți să te vaccinezi în următoarele condiții:

– boala pentru care se face să aibă un potențial de răspîndire prea mare și o rată de vindecare prea mică,

– să existe dovezi științifice irefutabile că vaccinul conferă imunitate deplină la boala vizată,

– producătorul să garanteze că vaccinul nu poate avea vreun efect negativ semnificativ (îmbolnăviri grave, handicap sau moarte) și să-și asume ca, în caz contrar, să plătească sancțiuni uriașe – menite a înlătura tentația unor experimente pe oameni sau a unei pofte de profit străină de orice etică, empatie și responsabilitate,

– guvernul care decide să vaccineze populația să își asume consecințele acestui gest, de la sancțiuni financiare pînă la pedepse cu închisoarea pentru funcționarii și demnitarii care au luat această decizie,

Liderul AUR: Autoritățile să ofere cetățenilor libertatea de a alege dacă se vaccinează sau nu, fără nici o condiționare

– sau să existe o perioadă îndelungată de vaccinare cu acel vaccin, care prin ea însăși se constituie într-o garanție că tratamentul este necesar, funcționează și nu prezintă pericole majore,

– guvernul să facă o informare obiectivă și completă a tuturor cetățenilor asupra beneficiilor și riscurilor pe care le presupune vaccinul,

– autoritățile să ofere cetățenilor libertatea de a alege dacă se vaccinează sau nu, fără nici o condiționare.

A te vaccina fără ca aceste condiții să fie îndeplinite presupune fie disperare, fie inconștiență. Ambele stări sînt alimentate de ignoranță și indolență. Și sînt deseori plătite scump. Uneori cu viața, alteori ”doar” cu libertatea.

Admit că poți accepta să devii cobai dacă te confrunți cu o perspectivă tragică și în lipsa alternativei. Cu alte cuvinte, dacă ai de ales între moarte și încercarea de a te salva printr-un vaccin experimental, este justificat să optezi pentru a doua variantă. Altfel, nu.

Avînd în vedere cele de mai sus, ar fi interesant de aflat ce stimulează frenezia vaccinărilor filmate și fotografiate din ultimele zile”, a scris Claudiu Tîrziu, copreședintele AUR pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi: Medicamentul care poate înlocui vaccinul anti-COVID. Medicul Ion Alexie din Las Vegas: „Are efecte secundare minime”


loading...