Liderul Bisericii Catolice Scoţiene, suspectat de comportament indecent, a demisionat

Cardinalul Keith O'Brien, liderul Bisericii Catolice Scoţiene, care este suspectat de comportament indecent şi urma să participe la conclavul ce îl va alege pe viitorul Papă, a demisionat, a anunţat luni Biserica Catolică din Scoţia, citată de AFP.

RomaniaTV.net
25 feb. 2013, 14:40
Liderul Bisericii Catolice Scoţiene, suspectat de comportament indecent, a demisionat

Sfântul Părinte Papa Benedict al XVI-lea a acceptat la 18 februarie demisia eminenţei sale cardinalul O’Brien de la conducerea arhidiocezei Saint Andrews şi Edinburgh (Scoţia)”, a anunţat Biserica Catolică din Scoţia într-un comunicat, confirmând o informaţie difuzată anterior de posturile de televiziune britanice BBC şi Sky News.

Keith O’Brien anunţase în noiembrie că intenţionează să demisioneze în martie 2013, cu ocazia împlinirii a 75 de ani. Dar „Sfântul Părinte a decis că demisia mea va intra în vigoare astăzi, 25 februarie 2013”, a declarat cardinalul într-un comunicat.

Cardinalul O’Brien, în vârstă de 74 de ani, este acuzat de trei preoţi şi un fost preot de comportament indecent, potrivit cotidianului britanic The Observer. El contestă aceste acuzaţii care au fost transmise Romei cu o săptămână înainte de anunţul de retragere al Papei Benedict al XVI-lea, la 11 februarie.

„Nu voi participa la conclav în persoană”, a adăugat Keith O’Brien. „Nu vreau ca presa să se focalizeze pe mine la Roma, ci mai degrabă pe Papa Benedict al XVI-lea şi pe succesorul lui”, a continuat el.