Liderul clanului Corduneanu a fost săltat de mascaţi împreună cu soţia. Interlopul e acuzat de şantaj

Unul dintre liderii clanului Corduneanu și nevasta sa au fost reținuți ieri după-amiază de oamenii legii. Petronel Corduneanu este suspectat de șantaj, în vreme ce soția lui, Alina Filip, este cercetată pentru influențarea declarațiilor.

02 apr. 2021, 08:58
Liderul clanului Corduneanu a fost săltat de mascaţi împreună cu soţia. Interlopul e acuzat de şantaj

Liderul clanului Corduneanu şi soţia sa au fost reţinuţi pentru 24 de ore, după ce au fost audiaţi. Cei doi au ajuns în vizorul oamenilor legii, care îl suspectează pe Petronel Corduneanu de șantaj, iar pe nevasta lui de influențarea declarațiilor.

Surse judiciare au afirmat faptul că, recent, Petronel Corduneanu ar fi șantajat o cunoscută, amenințând-o cu acte de violență, să continue să scoată diverse sume de bani de la Western Union, pe numele ei. Aceleași surse au precizat că, de fapt, banii scoși de femeia respectivă ar fi ajuns la Petronel Corduneanu. Numai că, din câte se pare, la un moment dat, femeia a refuzat să îi mai facă acest serviciu membrului clanului Corduneanu. Banii ar fi provenit din diferite activități ilicite care s-ar fi desfășurat în diverse state din Europa, în special din vestul continentului.

Aceleași surse judiciare au mai afirmat că, după ce a fost amenințată, femeia care scotea banii de la Western Union a decis să meargă la Poliție

Astfel, oamenii legii au demarat cercetările. Numai că, spun sursele amintite, soția lui Petronel Corduneanu, Alina Filip, ar fi încercat să o determine pe victimă, dar și pe martori să-și schimbe declarațiile date inițial. Totul în schimbul sumei de 10.000 de lei. Totuși, aceștia ar fi refuzat să-și modifice declarațiile, acum ajungându-se în acest punct. Urmează ca procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași să decidă ce se va întâmpla în continuare cu Petronel Corduneanu și Alina Filip. Așadar, nu este exclus ca anchetatorii să propună instanței arestarea preventivă pentru 30 de zile în acest caz. Dacă se va întâmpla acest lucru, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași vor hotărî dacă se impune luarea unei astfel de măsuri preventive.

Liderul clanului Corduneanu a mai fost acuzat de fapte similare

În trecut, Petronel Corduneanu a fost acuzat de anchetatori de comiterea unor infracțiuni similare. Așadar, în urmă cu aproximativ 3 ani, Petronel Corduneanu a fost oprit în trafic de mascați. Acesta a fost dus la locuința lui din zona Târgu Cucu, unde a avut loc percheziția domiciliară. Totul a durat câteva ore. După miezul nopții a fost emisă ordonanța de reținere pentru 24 de ore. Ulterior, el a fost dus în fața procurorului de caz, relatează Bzi.

Atunci, plângerea împotriva lui a fost depusă de un tânăr, un fel de agent imobiliar care căuta ponturi imobiliare, după care le vindea mai departe unor persoane cu bani. Petronel Corduneanu l-ar fi împrumutat cu bani pe denunțătorul său, iar acesta din urmă nu i-ar fi returnat, susținând că se simte șantajat și amenințat. Cătălin S. a depus plângerea, chiar dacă între membrii clanului Corduneanu și el ar fi existat o relație de amiciție mult mai veche. Între ei ar fi existat chiar și un contract de vânzare-cumpărare a unui teren situat în zona Metro. Pe de altă parte, Petronel Corduneanu a susținut atunci că, în realitate, denunțătorul său l-ar fi înșelat.

Citeşte şi: Nelu Ploieşteanu a murit. Care a fost ultima dorinţă a artistului