Liderul CNS Cartel Alfa anunţă proteste masive în România: „Populația va ieși în stradă când va avea cuțitul la os”

Bogdan Hossu, preşedintele CNS Cartel Alfa, a criticat lipsa măsurilor ministeriale şi guvernamentale după scumpirile din ultima perioadă şi a spus că sindicatele sunt pregătite să iasă în stradă, dar că populaţia este cea care va da semnalul şi va conştientiza acest lucru abia când nu va mai putea suporta să trăiască cu "cuţitul la os".

17 aug. 2022, 16:03
Liderul CNS Cartel Alfa anunţă proteste masive în România: „Populația va ieși în stradă când va avea cuțitul la os”

Sindicatele sunt pregătite să iasă în stradă în perioada următoare. Potrivit liderului CNS Cartel Alfa Bogdan Hossu, nemulţumirile lor sunt legate de lipsa de strategie a guvernului privind situaţii întreprinderilor considerate mari consumatori de energie. Pe fondul scumpirilor la energie electrică şi gaz, multe întreprinderi se vor vedea nevoită să-şi închidă porţile sau să facă disponibilizări.

„Practic Alum ca si alte 44 de întreprinderi care sunt mari consumatoare de gaz şi energie electrică au mai probleme din cauza faptului că politica guvernului legată de liberalizare, nu a rezolvat nimic din reglementarea care trebuia să fie făcută pentru marii consumatori şi care sunt nucleul de bază a dezvoltării economice.

Citeşte şi: Avertisment îngrijorător din partea Bloomberg: România, Polonia şi Ungaria vor fi puternic lovite de criza economică

IMM-urile, fără un nucleu de bază, nu au cum să se dezvolte. Avem 45 de consumatori care fac în total 26.000 de lucrători, dar pe orizontala lor înseamnă 220.000 de lucrători. Ceea ce înseamnî că nu atât închiderea lor ar avea efect social, cât consecinţele închiderii lor, care are efect şi pe plan economic, o scădere substanţială la venitul intern brut, şi în acelşi timp o disponibilizare masivă o unor persoane numeroase pentru care nu pot fi refăcute locurile de muncă pe termen scurt”, a declarat Bogdan Hossu, preşedintele CNS Cartel Alfa, pentru tulceanoastra.ro.

Citeşte şi: Lovitură pentru milioane de bugetari. Ordonanţa care majora salariile din septembrie, amânată!

„Vom avea scumpiri în continuare. Noi speră că lumea va ieşi în stradă. Noi am ridicat problema către colegii noştri, suntem pregătiţi să ieşim. Problema este dacă cetăţenii simt că au cuţitul la os şi că inflaţia, creşterea de preţuri spectaculoasă în loveşte subtanţial în viaţa de zi cu zi. Dacă se continuă această escaladă de creşteri pentru gaz şi energie electrică, marii consumatori, cum e Alum, vor începe disponibilizările”, a avertizat liderul CNS Cartel Alfa.