Liderul galeriei Stelei, Gheorghe Mustaţă, trimis în judecată pentru tentativă de omor

Liderul galeriei Stelei, Gheorghe Mustaţă, şi doi nepoţi ai săi au fost trimişi în judecată, în stare de arest preventiv, pentru tentativă la omor şi violare de domiciliu, ei fiind acuzaţi că au înjunghiat în luna mai 2013 un bărbat într-o locuinţă din sectorul 4 al Capitalei.

RomaniaTV.net
23 oct. 2013, 10:04
Liderul galeriei Stelei, Gheorghe Mustaţă, trimis în judecată pentru tentativă de omor

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, împreună cu liderul galeriei Stelei, Gheorghe Mustaţă, au fost trimişi în judecată Doru Mustaţă, Ştefan Mustaţă, Marian Florin Buboia zis ‘Calu’, Andrei Tiberius Dumitru zis ‘Toncilă’ şi Marian Daniel Covaci zis ‘Ospătaru’.

În noaptea de 29/30 mai 2013, Poliţia Capitalei a fost sesizată prin Dispeceratul 112 de Aurel Mecic, un apropiat al clanurilor Caran şi Văncică, cu privire la faptul că, în timp ce se afla la intersecţia străzilor Şoimuş şi Stoian Militaru din sectorul 4 al Capitalei, a fost ameninţat de mai multe persoane.

Poliţiştii Secţiei 16 s-au deplasat în scurt timp la faţa locului, iar în urma investigaţiilor efectuate în zonă au depistat persoanele menţionate de reclamant, o femeie de 40 de ani şi doi bărbaţi de 31, respectiv 22 de ani, la intersecţia străzii Verigei cu Şoseaua Giurgiului.

În timp ce persoanele erau verificate de către oamenii legii pentru a se stabili cu exactitate circumstanţele în care s-a produs ameninţarea, lângă aceştia a oprit un autoturism în care se aflau Gheorghe Mustaţă şi nepoţii săi, iar acesta a avut un schimb verbal de replici cu grupul menţionat, după care şi-au continuat deplasarea.

Grupul condus de Mustaţă a intrat în locuinţa lui Aurel Mecic, unde a agresat mai multe persoane şi a înjunghiat un bărbat de 30 de ani.

Poliţiştii au reuşit să-i prindă pe agresori, după ce au executat două focuri de armă în plan vertical. Dosarul se va judeca la Tribunalul Bucureşti.

Liderul galeriei steliste Gheorghe Mustaţă mai este condamat la 7 ani şi 6 luni de închisoare într-un dosar în care a fost judecat alături de 41 de persoane pentru iniţiere sau constituire a unui grup infracţional, violenţă şi şantaj, instanţa majorând pedepsele unora din inculpaţi.