Liderul Mafiei din Moscova, Nadir Salifov, a fost asasinat în Turcia

Nadir Salifov se afla într-un restaurant din Antalya, luând cina, atunci când a fost împușcat mortal în cap. Cunoscut și sub numele de "Lotu Quli" ("Inima"), mafiotul azer a fost ucis chiar de persoana cu care lua masa.

RomaniaTV.net
20 aug. 2020, 08:45
Liderul Mafiei din Moscova, Nadir Salifov, a fost asasinat în Turcia

Nadir Salifov (47 de ani), liderul mafiei din Azerbaidjan, dar cu operațiuni în principal în capitala Rusiei, Moscova, a fost împușcat în cap chiar de persoana cu care lua masa în restaurant, conform Stirileprotv.ro.

Salifov era recunoscut ca fiind unul dintre cei mai bogați gangsteri din Rusia, activitatea sa criminală datând încă din 1995, când la vârsta de 22 de ani a ajuns într-o închisoare din Baku, Azerbaidjan. El a fost acuzat de uciderea a doi rivali din gruparea sa criminală, fiind condamnat inițial la moarte, pedeapsa fiind comutată în 15 ani de închisoare.

Capul mafiei azere, cunoscut sub numele de „Lotu Quli”, în traducere „Inima”, a fost eliberat abia în 2017, după ce, în timp ce era încarcerat, i s-a mai adăugat o pedeapsă de 15 ani de închisoare. Însă, asta nu l-a împiedicat să devină unul dintre cei mai temuți lideri ai mafiei, având operațiuni în principal în capitala Rusiei, Moscova, unde s-a luptat pentru supremație cu alte grupări mafiote.

După eliberare, Salifov a fost arestat în Turcia și acuzat de complicitate la crimă, după ce pe numele lui fusese emis un mandat de arestare pentru uciderea unui alt lider al mafiei, Rovshan Caniyev.

Ulterior, 10 membri ai unei grupări mafiote din Turcia au fost arestați de poliție în timpul unei întâlniri cu fratele lui Caniyev în timpul căreia – potrivit informațiilor obținute – s-ar fi pus la cale asasinarea lui Salifov. Se pleacă de la ipoteza că gruparea cunoscută sub numele de Ștrumfii ar fi oferit recompense pentru asasinarea lui Salifov.

Citeşte şi: Opozantul rus Aleksei Navalnîi, internat la terapie intensivă cu suspiciunea de otrăvire