Liderul PDM, Marian Lupu: Republica Moldova a ales să-şi continue drumul european

Republica Moldova a ales să-şi continue drumul european, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, la Chişinău, liderul Partidului Democrat din Moldova (PDM), Marian Lupu, după anunţarea rezultatelor preliminare ale scrutinului parlamentar de duminică, informează Moldpres.

01 dec. 2014, 18:51
Liderul PDM, Marian Lupu: Republica Moldova a ales să-şi continue drumul european

Republica Moldova a ales să-şi continue drumul european, a declarat liderul Partidului Democrat din Moldova (PDM), Marian Lupu.

Lupu a apreciat că cetăţenii Republicii Moldova au reconfirmat susţinerea pentru integrarea europeană şi a spus că la baza negocierilor postelectorale şi a formării viitoarei coaliţii de guvernare trebuie să stea vocaţia europeană a poporului, ‘dorinţa de a se dezvolta în pace şi de a continua parcursul pe o cale civilizată’.

Marian Lupu a mulţumit alegătorilor pentru sprijinul acordat democraţilor şi a dat asigurări ca PDM va rămâne fidel tuturor angajamentelor asumate în faţa cetăţenilor în campania electorală. ‘Este important să rămânem uniţi în proiectul proeuropean al Republicii Moldova. Avem cu toţii lecţii de învăţat. Este mult de lucru. Vom aştepta rezultatele finale ale scrutinului şi presupun că în timpul cel mai apropiat vom iniţia negocierile politice care vizează formarea unei majorităţi parlamentare’, a menţionat Lupu.

Potrivit rezultatelor preliminare prezentate de CEC, după procesarea a 89% din procesele verbale, PDM a obţinut la scrutinul legislativ 15,77% din sufragii.