Raluca Turcan: Ponta dă o a doua mare lovitură PSD prin coordonarea votului pentru Şova

Raluca Turcan, vicepreședintele Partidului Național Liberal, consideră că, "prin coordonarea votului pentru Dan Șova, Victor Ponta dă o a doua mare lovitură PSD după pierderea prezidențialelor".

03 iun. 2015, 08:28
Raluca Turcan: Ponta dă o a doua mare lovitură PSD prin coordonarea votului pentru Şova

„Cu Victor Ponta la conducere, PSD va pierde alegerile. Victor Ponta a ajuns azi cea mai mare piatră de moară de gâtul PSD, după Adrian Năstase. Dacă vrea să își salveze partidul, Ponta ar trebui să demisioneze”, spune Raluca Turcan.

Citeşte şi: Alina Gorghiu, reacţie la cazul Şova: Vor dispărea cei care au rămas blocaţi în era pesedismului de aur

Cererea ministrului Justiției privind încuviințarea reținerii și arestării preventive a senatorului social-democrat Dan Șova a fost respinsă, marți, de Senat, după reluarea votului în urma deciziei CCR care a declarat neconstituțională hotărârea Camerei Superioare a Parlamentului privind votul exprimat în 25 martie pe acest caz, scrie Agerpres.

Senatorii s-au pronunțat prin vot secret cu bile, în favoarea cererii fiind exprimate 66 de voturi, iar 72 de senatori au votat împotriva reținerii și arestării. Două voturi au fost anulate.

Premierul Victor Ponta a declarat marți că nu s-a discutat în PSD despre votul în cazul lui Dan Șova și că ceea ce face Senatul în această privință nu mai are legătură cu justiția, fiind o bătălie politică.

Citește și: DAN ŞOVA SCAPĂ de arestare pentru a doua oară. Cum au votat senatorii VIDEO

„Nu pot să comentez eu foarte mult ceea ce face Senatul. Din păcate nu mai are nicio legătură cu justiția ce se întâmplă, e o bătălie politică, PNL vrea o chestie, noi nu vrem, nu înțeleg de ce…

Opoziția în loc să ne spună cum ar guverna ei bine, ei ne tot… cu dosarele, dar, între timp, încep să mai rămână ei mai puțin tot cu dosare, că așa le plac dosarele până li se întâmplă lor, când li se întâmplă, nu le mai plac”, a spus Ponta la Palatul Parlamentului.