Liderul PSD Marcel Ciolacu: „Gaşca de perdanţi s-a adunat la Cotroceni”

Președintele Klaus Iohannis a avut azi dimineață o întâlnire cu premierul propus, Florin Cîțu, și cu liderii partidelor parlamentare care vor forma viitoarea coaliție guvernamentală.

10 dec. 2020, 11:19
Liderul PSD Marcel Ciolacu: „Gaşca de perdanţi s-a adunat la Cotroceni”

Liderul PSD Marcel Ciolacu a răbufnit joi, după ședința de la Cotroceni, acuzând că o „gașcă de perdanți” este girată de președintele României.

„Aici vorbim de o gașcă a perdanților girată în acest moment de Iohannis, care este paralel cu Constituția. Au început negocieri înaintea negocierilor, ceea ce este total nepermis. (…) Noi vom face tot ce putem legal, constituțional și democratic pentru a apăra voturile românilor. Astăzi, o să am un BPN cu colegii mei unde îl vom nominaliza și pe dl Alexandru Rafila să fie propunerea noastră pentru funcția de prim-ministru și vom discuta toate procedurile legale pe care o să le facem în perioada următoare. (…) Este exclus să mergem la Cotroceni, dacă PSD nu este invitat conform spiritului Constituției”, a spus Marcel Ciolacu.

Liberalii, negocieri pe toate planurile pentru formarea unei coaliţii de guvernare. Cum se împart ministerele

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat că PSD are 110 de mandate la Camera Deputaţilor şi 48 de mandate la Senat, prin urmare rămâne partidul cu cele mai multe mandate, deci ar trebui să fie chemat primul la consultările de la Cotroceni. În cazul în care nu se întâmpla asta, PSD nu va merge la consultări, a mai spus liderul social-democraţilor. El a adăugat că joi de la 16.00 are loc şedinţa Consiliului Politic Naţional în care PSD va vota propunerea de premier în persoana lui Alexandru Rafila. Ciolacu ar avea şi miniştri, la Finanţate Cristian Socol, la Educaţie Leonard Azamfirei sau la Justiţiei Maia Teodoroiu.

Liderul PSD Marcel Ciolacu susține că așteaptă să vadă când vor fi convocate partidele la Cotroceni pentru consultările oficiale, dar a ținut să precizeze că în cazul în care PSD nu va fi primul partid chemat, atunci social-democrații iau în calcul să nu participe la consultări. ”Este exclus să mergem la Cotroceni, dacă PSD nu este invitat conform spiritului Constituției”, a spus Marcel Ciolacu.

În general, la consultările de la Cotroceni, partidele sunt chemate în funcție de numărul de parlamentari, cel mai mare grup din Parlament fiind chemat mereu primul.

Liderul PSD Marcel Ciolacu: Peneliştii n-au înţeles absolut nimic din votul românilor!

„Noi vorbim de acelaşi Florin Cîţu care a îngropat HORECA, IMM şi absolut tot. Vorbim de acelaşi Florin Cîţu care a făcut 75 de miliarde împrumuturi. Vorbim de acelaşi Florin Cîţu care închide deficitul de aproape 10%. Nu pot să realizez cum USR va participa la o guvernare cu penalii PNL şi cu domnul Cîţu care este groparul României şi al economiei româneşti. Propunerea noastră clară este domnul Alexadru Rafila. Dacă am fi avut un preşedinte care să îmbrace haina constituţională, în acest moment ar fi fost vorba de un guvern de uniune naţională. Este nevoie de un efort naţional al tuturor partidelor pentru a depăşi această criză sanitară şi economică cu care o să se confrunte România din ce în ce mai mult. E o abordare greşită ceea ce face acum preşedintele invitând nişte perdanţi, neţinând cont de votul românilor. De fapt s-a confirmat că Guvernul PNL al său este un eşec total”, a completat Ciolacu.

Întrebat despre o listă de potenţia miniştri ai PSD, liderul social-democraţilor a răspuns: „Abordarea PSD este total diferită de când sunt preşedinte al PSD şi am venit cu o propunere în persoana domnului Rafila, om politic deoarece a şi candidat pe listele PSD, dar un specialist în domeniul său recunoscut atât naţional, cât şi internaţional. Am mai vehiculat nişte nume – domnul Cristian Socol de exemplu la Finanţe, la fel un specialist şi profesor la ASE, domnul Azamfirei pentru minister al Educaţiei, rectorul de la UMF Târgu Mureş, doamna Maia Teodoroiu pentru Ministerul Justiţiei. După cum vedeţi numai nume noi şi oameni care au confirmat deja în domeniile în care activează”.

 

Liderul PSD Marcel Ciolacu, afirmă, miercuri seară, după ce liberalii au anunţat că-l vor propune pe Florin Cîţu pentru funcţia de premier că PNL nu a înţeles nimic din votul românilor. ”Să îl propui premier pe Cîţu – groparul economiei româneşti este o mare mare bătaie de joc”, susţine Ciolacu. Liderul PSD afirmă că social-democraţii nu vor vota această propunere şi crede că ”este momentul ca românii să se revolte” pentru că li se confiscă votul.

”Peneliştii n-au înţeles absolut nimic din votul românilor! Să îl propui premier pe Cîţu – groparul economiei româneşti este o mare mare bătaie de joc!!! Aceşti inconştienţi sunt interesaţi doar de ciolan, în timp ce sute de oameni mor zilnic de virus. Nu le pasă absolut deloc de oameni, pentru că altfel ar fi votat propunerea PSD- doctorul Alexandru Rafila. Tot ce vor este să mai fure în continuare şi să mai împrumute câteva zeci de miliarde de euro  pentru buzunarele clientelei politice”, a scris, miercuri seară, pe Facebook, Marcel Ciolacu.

Acesta consideră că ”românii i-au sancţionat prin vot, pe toţi, nu doar pe Orban”.