Liderul senatorilor PNL: "Nu exclud posibilitatea să avem o nouă stare de urgenţă"

Publicat: Marţi, 07 Iulie 2020 10:51 // Actualizat: Marţi, 07 Iulie 2020 10:51 // Sursa: romaniatv.net

Liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu, a declarat, la RFI, că în situaţia în care lucrurile vor redeveni grave în ceea ce priveşte pandemia de coronavirus, Guvernul va lua măsurile de rigoare. ”Nu exclud posibilitatea ca dacă lucrurile scapă de sub control, să avem o nouă stare de urgenţă”, a spus el.

CORONAVIRUS ROMANIA. "Guvernul a fost sub o presiune extraordinară, deci practic, foarte multă lume a persiflat existenţa virusului şi riscurile virusului, Guvernul a fost criticat de mediul de afaceri, de cetăţenii care au stat în casă, că măsurile au fost prea dure şi atunci Guvernul într-un concert european, urmărind practic şi măsurile luate la nivel european, s-a aliniat unor măsuri europene, evident, cu elemente de prudenţă şi cu posibilităţi de repliere, asta a făcut Guvernul, iar în situaţia în care cu adevărat lucrurile vor redeveni grave, nu vă îndoiţi că Guvernul va lua măsurile de rigoare. Nu exclud posibilitatea ca dacă lucrurile scapă de sub control, să avem o nouă stare de urgenţă", a afirmat Daniel Fenechiu.

Epidemiolog celebru, previziuni sumbre pentru români: În august, vor fi şi 800 de infectări Covid-19 pe zi

Întrebat ce înseamnă ca lucrurile să scape de sub control, senatorul PNL a răspuns: "Criteriile de apreciere ţin nu doar de numărul contaminărilor, ţin şi de gravitatea acestora, de numărul de persoane care sunt într-o situaţie gravă şi sunt în secţiile de reanimare, ţin de procentul de decese din cazurile respective, deci există o analiză mult mai amplă. În situaţia în care se constată că recrudescenţa a devenit extrem de periculoasă şi că riscul de contaminare s-a dublat, triplat, în momentul acela cu siguranţă, Guvernul va lua măsuri (...). Atâta vreme cât nu vom constata existenţa unui număr de cazuri grave, foarte grave, cu consecinţe în ceea ce priveşte viaţa persoanelor contaminate, se poate discuta despre menţinerea unor măsuri mai relaxate. În momentul când lucrurile astea se vor schimba, nu am nicio îndoială că şi măsurile Guvernului vor fi extrem de ferme, indiferent care sunt costurile politice, pentru că politic, poţi să-ţi revii peste o perioadă de timp, însă viaţa unui om pierdută nu poţi să o recuperezi în nicio situaţie".

Raed Arafat: "Vedem o creştere foarte serioasă. Nu pot să zic dacă vom ajunge din nou la starea de urgenţă" 

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat luni alte 250 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, numărul total ajungând la 29.223, în condiţiile în care în ultimele 24 de ore au fost prelucrate aproximativ 5.000 de teste. De asemenea, 18 persoane au murit în ultimele 24 de ore, bilanţul deceselor ridicându-se la 1.768. Judeţul cu cele mai multe cazuri de îmbolnăvire rămâne Suceava - 4.090 de cazuri, urmată de Bucureşti - 3.411 cazuri, Braşov - 1.698 de cazuri, Vrancea - 1.130 cazuri, Galaţi - 1.061, Botoşani - 1.047 de cazuri, Iaşi - 1.027 de cazuri, Argeş - 1016.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
coronavirus covid 19 Daniel Fenechiu Raed Arafat stare de urgenţă
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8358
RON
14 Aug
noapte 19 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H