Liderul socialiştilor din PE: Traian Băsescu are dreptul să rămână în funcţie

Publicat: Joi, 02 August 2012 15:49 // Actualizat: Joi, 02 August 2012 16:17 // Sursa: RTV.net

Preşedintele grupului socialiştilor din Parlamentul European, Hannes Swoboda, a declarat într-un interviu pentru gandul.info că Traian Băsescu este îndreptăţit să se întoarcă la Palatul Cotroceni, precizând însă că se ridică întrebarea dacă preşedintele suspendat mai simte că are legitimitatea necesară pentru a-şi continua mandatul. "Europa nu mai vrea şi nu mai are nevoie doar de vorbe din partea României", spune liderul socialist, care atrage atenţia că sprijinul acordat lui Victor Ponta "nu este necondiţionat",

Foto: europarl.europa.eu

Hannes Swoboda, unul dintre cei mai influenţi lideri socialişti europeni consideră că rezultatul referendumului din România îi dă dreptul lui Traian Băsescu să îşi continue mandatul de preşedinte al Republicii, dar ridică problema legitimităţii pe care o mai simte acum preşedinmtele suspendat.

"Legal, Traian Băsescu are dreptul să rămână în funcţie. Întrebarea este dacă simte că mai are şi legitimitatea necesară pentru a continua să fie preşedintele României. Acest conflict ar trebuie să se încheie paşnic, cordial, prin respectarea muncii guvernului şi a administraţiei statului, nu prin războaie personale. Problema este că nu sunt sigur că aceasta va fi desfăşurarea evenimentelor pe mai departe", a declarat Swoboda pentru gandul.info, adăugând că regretă situaţia neclară rezultată în urma scrutinului:

"Nu există un rezultat şi nici urmări imediate care pot fi desprinse din acest vot. Pericolul acum este să nu se ajungă într-un impas politic, care să ţină ţara pe loc în faţa reformelor de care are nevoie. De aceea am îndemnat în mod repetat toate părţile implicate să acţioneze în mod responsabil şi pentru binele ţării. România are nevoie de responsabilitate şi de o privire spre drumul care trebuie urmat, nu de una care este îndreptată nostalgic spre trecut şi nici de energie irosită în continuare pe luptele politice".

Şeful eurodeputaţilor socialişti îi transmite un mesaj şi premierului român şi spune că toate părţile implicate în ciza politică trebuie să arate bunăvoinţă:

"Sprijinul meu pentru Victor Ponta nu este necondiţionat. Afilierea politică nu este suficientă. Imaginea României a fost în mod cert afectată în ultimele săptămâni. Totuşi, situaţia economică şi multe alte probleme incluse în cel mai recent raport pe MCV, precum şi imaginea României, per ansamblu, nu se pot îmbunătăţi decât dacă toate părţile se concentrează asupra problemelor reale: lupta împotriva corupţiei, garantarea idependenţei justiţiei şi asigurarea statului de drept, pe de-o parte, şi reformele şi investiţiile de care este nevoie pentru a îmbunătăţi situaţia economiei, pe de altă parte".

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
drept funcţie Hannes Swoboda interviu PE rămâne socialişti Traian Băsescu
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8378
RON
04 Jul
noapte 21 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H