Liderul socialiştilor europeni: Europarlamentari români strică imaginea României. Este inacceptabil

Hannes Swoboda, liderul de grup al europarlamentarilor socialişti, a declarat, la finele întrevederii de la Bruxelles avute cu Victor Ponta, că sunt membri români ai Parlamentului European care afectează imaginea României în Uniunea Europeană.

RomaniaTV.net
11 iul. 2012, 16:16
Liderul socialiştilor europeni: Europarlamentari români strică imaginea României. Este inacceptabil

La finele întrevederi cu premierul român Victor ponta, Hannes Swoboda a spus că o poziţie privind situaţia politică din România trebuie formulată de-abia după ce Comisia Europeană va analiza evenimentele de pe scena politică. „Dacă CE va ajunge la concluzia că un element sau altul din măsurile adoptate trebuie corectate pentru că sunt contrare normelor şi valorilor europene, o voi sprijini”, a spus Swoboda.

Acesta i-a acuzat pe popularii europeni, în frunte cu liderul grupului PPE, Joseph Daul, că duc o campanie nedreaptă împotriva României.

„Este o atitudine ciudată şi brutală a domnului Daul care nu a vrut să se întâlnească cu domnul Ponta, ceea ce este foarte rar”, a spus Swoboda amintind că omologul său de la populari nu a avut aceeaşi atitudine critică faţă de schimbările pe care premierul Viktor Orban le-a iniţiat în Ungaria.

Social-democratul austriac susţine că această poziţie a PPE este instigată de către europarlamentari români din acest grup politic.

„Câţiva colegi români din Parlamentul European strică imaginea României, lucru de neacceptat din punctul meu de vedere. Este o situaţie nefericită că românii trebuie să apere România împotriva altor colegi români faţă de înjosirea imaginii României”, a mai spus Hannes Swoboda.

Premierul Ponta a spus miniştrilor, în şedinţa de miercuri a Guvernului, că va pleca la Bruxelles pentru a opri „dezinformările grosolane şi îngrozitoare” pe tema suspendării preşedintelui Traian Băsescu, arătând că la UE mai sunt persoane care cred că şeful statului a fost suspendat de Guvern.

„Mai sunt oameni la Bruxelles, e adevărat că din Partidul Popular, care cred că Guvernul l-a suspendat pe preşedinte”, a spus Ponta.

Premierul Victor Ponta va pleca, miercuri, la Bruxelles, unde are deja programate întâlniri atât cu preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, şi cu preşedintele Consiliului European, Herman van Rompuy, cât şi cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

Discuţia cu preşedintele Parlamentului European este prevăzută să aibă loc miercuri seara, iar întâlnirea cu preşedintele Consiliului European a fost deja programată pentru joi.

Tot pentru joi este deja pregătită întâlnirea cu preşedintele Comisiei Europene, conform informaţiilor de la Bruxelles.