Liderul talibanilor pakistanezi, ucis de o dronă americană?

Mai multe interceptări radio ale unor militanti pakistanezi au indicat faptul că liderul talibanilor paksitanezi a fost omorât în urma unui atac al unei drone americane. Un oficial taliban a negat informaţiile.

RomaniaTV.net
16 ian. 2012, 18:37
Liderul talibanilor pakistanezi, ucis de o dronă americană?

Raportul a coincis cu o escaladare a conflictelor interetnice: un atac cu bombă în estul Pakistanului a omorât 14 persoane aflate la o procesiune religioasă şiită, potrivit Washington Post.

Informaţia conform căreia liderul talibanilor pakistanezi ar fi fost omorât provine de la mai mulţi oficiali din cadrul serviciilor de informaţii care susţin că au interceptat mai multe conversaţii prin radio ale talibanilor.

În mai multe interceptări militanţii sunt auziţi discutând despre posibilitatea ca liderul lor, Hakimullah Mehsud, să fi fost omorât pe 12 ianuarie în zona Waziristan. Unii dintre militanţi confirmau faptul că Mehsud a murit, în timp ce alţii criticau faptul că se discuta această problemă la radio.

Purtătorul de cuvânt al talibanilor pakistanezi, Asimullah Mehsud, a negat moartea liderului lor, spunând că şeful său nu se afla în zona în care a fost raportat atacul dronei americane.