Liderul traficanţilor de droguri din Vaslui a fugit din ţară înaintea pronunţării condamnării

Interlopul vasluian Marius Buga, liderul celei mai mari reţele de traficanţi de etnobotanice din judeţ, a fugit din ţară cu puţin timp înainte ca judecătorii Curţii de Apel Iaşi să pronunţe sentinţa definitivă de patru ani de închisoare cu executare.

29 iul. 2015, 05:31
Liderul traficanţilor de droguri din Vaslui a fugit din ţară înaintea pronunţării condamnării

Judecaţi în stare de libertate, după un an de arest preventiv şi un an de control judiciar, Marius Buga şi doi dintre membrii reţelei au fugit din ţară în timp ce judecătorii ieşeni deliberau condamnarea definitivă, potrivit adevarul.ro.

Judecătoria Vaslui a emis mandate de executare a pedepselor pe numele a trei traficanţi de etnobotanice Marius Buga, condamnat definitiv la patru ani de închisoare, respectiv Marius Costan şi Cătălin Moraru, la câte trei ani şi opt luni detenţie. În momentul în care poliţiştii s-au deplasat la locuinţele acestora pentru a-i duce la penitenciar, niciunul dintre ei nu a fost de găsit.

Traficanţii de etnobotanice, acuzaţi că au distrus viaţa a sute de adolescenţi, s-au făcut nevăzuţi după ce au reuşit să tergiverseze judecarea cauzei până când a intervenit încetarea de drept şi a controlului judiciar, măsură luată împotriva lor în ianuarie 2014, când au fost eliberaţi din arest pe motiv că s-ar fi scurs termenul rezonabil de când se află după gratii.

CITEŞTE ŞI: Percheziţii DIICOT la traficanţi de droguri de mare risc. Unde distribuiau medicamente periculoase