Liderul unei temute grupări criminale a murit închisoare, răpus de coronavirus. Ispăşea o pedeapsă de 37 de ani

Moisés Escamilla May, liderul unui cunoscute grupări mexicane, a murit în închisoare de coronavirus. Temutul criminal avea vârsta de 45 de ani. El ispășea o pedeapsă de 37 de ani de închisoare în penitenciarul de maximă securitate Puente Grande din statul Jalisco.

11 mai 2020, 19:56
Liderul unei temute grupări criminale a murit închisoare, răpus de coronavirus. Ispăşea o pedeapsă de 37 de ani

Moisés Escamilla May, supranumit Gordo May, conducea o grupare denumită „Old School Zetas”, parte din cartelul Los Zetas. Escamilla era principalul furnizor de cocaină în Cancun și aducea drogurile pe rute maritime din America Centrală în cunoscuta stațiune turistică. Totodată, acesta avea o rețea de informatori care includea și agenți din poliția locală. Când a fost arestat, în 2008, gruparea sa infracțională era considerată cea mai puternică din zona Cancun.

Citeşte şi Imagini infiorătoare dintr-un oraş din Ecuador. Cadavrele oamenilor morţi de coronavirus zac abandonate pe străzi – VIDEO

Escamilla era considerat un deținut foarte periculos și a murit în închisoarea Puente Grande. A dezvoltat probleme respiratorii pe 6 mai și a murit două zile mai târziu. Moartea sa a fost anunțată abia duminică. Penitenciarul Puente Grande a raportat până acum 74 de cazuri de coronavirus.

Mexic are confirmate până acum 35.000 de cazuri și bilanțul se ridică la 3.465 de morți. Cu toate acestea, există temeri că numărul mic de teste efectuat nu reflectă numărul real de cazuri, care ar putea fi mult mai mare.