Lidia Bejenaru-Botgros, solista orchestrei „Lăutarii” de la Chişinău, a murit. Soţia lui Nicolae Botgros avea 68 de ani

Lidia Bejenaru Botgros, soția maestrului Nicolae Botgros, a murit. Interpreta de muzică populară avea 68 de ani. Moartea fulgerătoare a Lidiei Bejenaru-Botgros a fost anunțată  de Directorul general "Moldova-Concert", Andrei Locoman.

26 iul. 2021, 11:40
Lidia Bejenaru-Botgros, solista orchestrei „Lăutarii” de la Chişinău, a murit. Soţia lui Nicolae Botgros avea 68 de ani

Lidia Bejenaru-Botgros, solista orchestrei „Lăutarii” de la Chişinău, a murit. Lidia Bejenaru a fost o mare interpretă a muzicii populare românești. Artista și-a început cariera de solistă în cadrul orchestrei „Mugurel”, acolo unde și-a cunoscut soțul, pe Nicolae Botgros.

Lidia Bejenaru-Botgros, solista orchestrei „Lăutarii” de la Chişinău, a murit

„Lidia Bejenaru Botgros s-a retras în culisele veșniciei. Ziua de 26 iulie va rămâne o zi tristă în muzica populară. Lidia Bejenaru-Botgros, solistă de o viață a Orchestrei Naționale de muzică populară ,,Lăutarii” și-a încheiat spectacolul vieții aici, pe pământ. S-a retras în culisele veșniciei, dar va fi petrecută cu aplauze și flori, așa cum era și întâmpinată de admiratorii săi pe marile scene timp de 45 de ani. Solistă în prima formulă a orchestrei ,,Lăutarii”, Lidia Bejenaru-Botgros a urcat cu răbdare, dar, în primul rând, cu dragoste și pasiune spre culmile înalte ale artei populare. Și-a adunat un vast și variat repertoriu de cântece populare, prin care și-a exprimat întreaga gamă de sentimente, viața ei – cu bucurii și tristeți, în care s-au regăsit admiratorii ei. Va fi simțită lipsa Lidiei Bejenaru-Botgros din spectacolele orchestrei ,,Lăutarii”, în general, din scena muzicii populare, ea fiind o prezență deosebită. Drum lin spre ceruri, dragă doamnă Lidia Bejenaru-Botgros”, a scris Andrei Locoman pe Facebook.

Nicolae Botgros s-a întors la soție. Ce spune amanta cu care are o fetiţă

În aprilie 2018, Nicolae Botgros a devenit tătic, după ce amanta sa, Anişoara Dabija, o artistă cu aproape 30 de ani mai tânără decât el, a născut o fetiţă. Chiar dacă își iubește enorm fetița, pe micuța Nicoleta, care a împlinit 3 anișori în aprilie, Nicolae Botgros a decis să se întoarcă la soția sa, Lidia. „Nicolae Botgros o iubește nespus de mult. Într-atât de mult îl iubește Dumnezeu pe maestru, încât a făcut pe dorința dumnealui, deoarece el și-a dorit foarte mult o fetiță. Da, e adevărat că nu e cel mai frumos mod, s-a primit cum s-a primit darul de la Dumnezeu, dar nu știu ce să zic, nu regret. Nu regret, pentru că e un copil din dragoste și așteptat. Maestrul a rămas în familie și îi respect decizia, poate așa este mai corect”, a declarat Anișoara Dabija.


loading...
Partenerii noștri