Lidia Buble, despre mutarea din România: „Unul dintre locurile alese e Madridul. Acolo pot îmbina utilul cu plăcutul”

Lidia Buble poate fi considerată una dintre cele mai apreciate şi urmărite artiste de la noi. Are concerte prin toată ţara, se bucură de popularitate şi apreciere, şi-a început şi cariera în televiziune, iar viaţa ei pare una perfectă.

29 dec. 2021, 11:36
Lidia Buble, despre mutarea din România: „Unul dintre locurile alese e Madridul. Acolo pot îmbina utilul cu plăcutul”

Până să aibă tot ce şi-a imaginat vreodată, Lidia Buble a trecut prin unele greutăţi. S-a născut la Deva, iar la un moment dat a decis să se mute la Bucureşti pentru a găsi ceva de muncă. Şi-a lăsat familia în urmă şi a încercat să se obişnuiască cu viaţa din Capitală, cu oamenii, cu job-urile de aici.

„Mutarea în București nu pot spune că a fost atât de grea pe cât au fost acomodarea și ideea că îmi voi vedea familia rar. Avantajul meu a fost că joburile de aici, cele dinainte să urmez cariera artistică, m-au ținut, oarecum, departe de gândurile și dorul de casă. Îmi era dor de toți, obișnuită fiind cu atmosfera zilnică de a lua masa cu familia și de a purta conversații interminabile. Însă, cum orice pui își ia, la un moment dat, zborul, a trebuit să mă întăresc și să îmi spun că toate se întâmplă înspre binele meu, cu prețul dorului de casă. Am fost ambițioasă și am urmat sfaturile pe care părinții mi le-au dat când am ales să plec la București, dar am și fost motivată de ei să îmi urmez calea, așa cum, poate, mi-a fost scris. Să știți că, zilnic, la telefon, mami și tati mă încurajau și îmi dădeau forță că sunt, de acum, o femeie puternică, ce va deveni independentă și gata să cucerească lumea. Și, iată, eu zic că am reușit!”, a povestit artista pentru Viva.

Lidia Buble a dezvăluit cine au fost persoanele care au ajutat-o să se acomodeze mai bine la noua viaţă. „Cum am afirmat de multe ori, cred că m-am născut norocoasă, iar Dumnezeu nu m-a lăsat niciodată singură. Așa că, încă din primele zile, mi-am făcut prieteni, asta și datorită jobului pe care-l aveam atunci. Mai aveam o prietenă bună cu care puteam ieși și puteam cunoaște oameni. Știți că sunt o persoană sociabilă, populară și îmi fac repede prieteni”.

Cum a fost perioada pandemiei pentru Lidia Buble

„Am reușit să mă conectez mai mult cu partea muzicală, am avut mult mai mult timp pentru a înregistra piese, cât pentru un album, timp mai mult pentru a merge acasă, la Deva, la familie, dar și pentru a călători. Consider că toată această perioadă a fost de echilibrare și progres”.

Lidia Buble pleacă din România?

Lidia Buble a explicat de ce pleacă atât de des din ţară şi dacă ia în calcul varianta de a se muta definitiv.

„După cum bine știți, în ultimii ani, m-am axat foarte mult pe stilul vestimentar pe care-l abordez. Drept urmare, cercetând piața, alături de stilista mea, Anda Crăpătureanu, am concluzionat faptul că trebuie să ne facem un update direct de la sursă. Unul dintre locurile alese a fost și este Madridul, unde pot îmbina utilul cu plăcutul. Pot să vizitez locuri noi și să fac shopping de calitate. Așa că, pentru mine, ca artist, acesta este un motiv ce primează în conduita mea vestimentară. Plus că nimic nu se compară cu un ceai bun, băut la o terasă, alături de o prietenă bună.

Nu pot spune că m-aș muta, pentru că nu pot sta la o distanță foarte mare de familie și cei dragi. Doar de călătorit pot spune că aș călători toată viața, dar nu și de mutat. Poate dacă ar fi vorba despre vreun contract internațional, unde să îmi pot aduce și familia. Însă dragostea pentru ai mei mă face să nu părăsesc țara mea frumoasă”.