Lidia Fecioru a dezvăluit cea mai simplă cură care întărește imunitatea! Toți românii trebuie să o încerce: ”Cu 30 de minute înainte de micul dejun”

Încă e sezonul răcelilor, iar specialiștii recomandă românilor să își mențină sistemul imunitar într-o formă cât mai bună.

24 feb. 2022, 10:52
Lidia Fecioru a dezvăluit cea mai simplă cură care întărește imunitatea! Toți românii trebuie să o încerce: ”Cu 30 de minute înainte de micul dejun”

Lidia Fecioru a dezvăluit cea mai simplă cură care întărește imunitatea! Bioenergoterapeutul spune care sunt ingredientele necesare pentru prepararea acestei retete benefice.

Lidia Fecioru a dezvăluit cea mai simplă cură care întărește imunitatea! Toți românii trebuie să o încerce: ”Cu 30 de minute înainte de micul dejun”

”Aveți nevoie de 7 lămâi, 7 căței de usturoi, 500 de grame de miere de albine, 250 de grame de grâu încolțit, 300 de grame de miez de nucă. Toate acestea se amestecă în blender, lăsând deoparte trei dintre lămâi, de la care folosim doar zeama. Cantitatea se pune într-un vas steril, nu umblăm cu metal acolo. Lăsăm la frigider trei zile, după care începem să luăm de acolo. Cu 30 de minute înainte de micul dejun, câte o linguriță-două, la fel și seara înainte de somn. Durează cam 30 – 45 de zile această cură” a spus Lidia Fecioru la Antena3.

Sistemul imunitar reprezinta o retea de celule din organism, specializate in apararea organismului impotriva agentilor patogeni (virusuri, bacterii, paraziti, ciuperci). Un sistem imunitar slabit ne face susceptibili la dezvoltarea unor infectii, deoarece celulele imune nu mai reusesc sa faca fata agentilor patogeni. Iata cum recunosti imunitatea scazuta si ce poti face pentru intarirea imunitatii.

Sistemul imunitar are un rol vital pentru organism. Acesta este alcatuit dintr-o serie de celule, tesuturi, vase si organe. Celulele imune (anticorpii) depisteaza substantele straine din corp si incearca se le elimine prin diferite mecanisme. Mai mult decat atat, odata ce celulele imune iau contact cu agentii patogeni, acestea ii memoreaza pentru a-i putea distruge rapid in eventualitatea unui contact viitor.

Exista doua tipuri de sistem imunitar: innascut (nespecific) si dobandit (specifica). Acestea actioneaza de fiecare data cand intalnesc un antigen (agent patogen). Sistemul imunitar innascut este cel preluat de la mama in timpul sarcinii si alaptarii si ofera apararea impotriva germenilor intalniti de mama in cursul vietii. Sistemul imun dobandit se formeaza dupa ce copilul intra in contact cu anumiti agenti patogeni fata de care nu este imunizat in mod nespecific. Dupa ce organismul intra in contact (se imbolnaveste) cu agenti patogeni noi, celulele imune ii memoreaza. Astfel, organismul este imunizat impotriva unor boli.

Principalul simptom al imunitatii scazute este susceptibilitatea la infectii. In acest caz, persoana cu imunitatea scazuta va face infectii frecvente, cu simptomatologie mai severa decat persoanele cu sistem imunitar normal. De asemenea, aceste infectii dureaza mai mult decat in mod normal.

Capacitatea de aparare a organismului sau imunitatea scazuta apare in cazul unor conditii care dezechilbreaza organismul per ansamblu. Alimentatia dezechilibrata, saraca in nutrienti (proteine, glucide, lipide, vitamine, minerale, antioxidanti), duce la aparitia unor deficite in organism. Pentru ca toate functiile organismului, inclusiv functia imunitara, sa se efectueze corect, este nevoie de un aport corect de substante nutritive. In caz contrar, organismul devine slabit si susceptibil la infectii.

O alimentatie echilibrata presupune consumul de alimente din toate grupele alimentare, in proportii adecvate, fara excese sau deficit. Pentru un sistem imunitar puternic, este necesar un consum ridicat de fructe si legume proaspete bogate in vitamine si antioxidanti. Cerealele integrale, leguminoasele boabe (fasole, mazare, linte), lactatele, uleiurile vegetale extravirgine crude, fructele si semintele oleaginoase, pestele gras trebuie incluse in alimentatie, carnea slaba. Mananca fructe bogate in vitamina C, cum ar fi citrice si fructe de padure. Un aport variat si echilibrat de alimente va putea mentine capacitatile de apararea a organismului.

Citește și: Ceaiul minune cu care Lidia Fecioru a slăbit 30 de kilograme. Se face din ingrediente simple