Lidia Fecioru dezvăluie alimentul banal care întinereşte trupul şi mintea: Iată cum trebuie să îl foloseşti!

Lidia Fecioru dezvăluie un secret bine păstrat despre rozmarin. Aceasta este o plantă cu adevărat magică, la îndemâna tuturor, cu multe beneficii pentru organism.

06 iul. 2021, 16:40
Lidia Fecioru dezvăluie alimentul banal care întinereşte trupul şi mintea: Iată cum trebuie să îl foloseşti!

Lidia Fecioru dezvăluie alimentul banal care îninereşte trupul şi mintea. Cei mai mulţi dintre români îl văd doar în utilizările gastronomice ale acestei plante aromatice. Rozmarinul are o mulțime de întrebuințări, cu multiple beneficii pentru mintea și trupul nostru.

Lidia Fecioru dezvăluie alimentul banalcare întinereşte trupul şi mintea: Iată cum trebuie să îl foloseşti!

Lidia Fecioru a vorbit recent, în emisiunea „Adevăruri ascunse”, despre planta care ne întinerește trupul și mintea. Este vorba despre rozmarin, o plantă la îndemâna oricui, care poate fi folosită în beneficiul nostru. Originară din Republica Moldova, Lidia Fecioru a devenit unul dintre cei mai cunoscuți bioenergoterapeuți și astrologi din România. Totuși, de-a lungul timpului ea a practicat mai multe meserii. Ea a fost, pe rând, coafeză, bibliotecară, director de casă de cultură, medic legist, secretară de editură, iar în cele din urmă, bioenergoterapeut.

Lidia Fecioru a precizat că rozmarinul are multe beneficii pentru mintea și trupul nostru. Potrivit acesteia, ceaiul de rozmarin are un impact pozitiv asupra circulației craniene și periferice. Ceaiul de rozmarin ajută la întinerirea celulelor crainene. Lidia Fecioru spune că rozmarinul poate fi folosit și pe ten, în combinație cu zațul de cafea.

„Îl putem lua și uscat, sub formă de cașetă, îl putem face și ceai, îl putem face și comprese pentru față, pentru că ajută la întinerirea celulei. Facem un peeling ușor cu zaț de cafea, apoi punem câteva tifoane îmbibate în ceai de rozmarin”, a spus cunoscutul bioenergoterapeut.

Rozmarinul este o plantă care a fost folosită de-a lungul timpului în domeniul culinar, în aromaterapie, dar și în medicină, datorită proprietăților sale benefice pentru organism. În ceea ce privește valoarea nutrițională, 100 de grame de rozmarin conțin:

-Proteine – 3.3 g
-Calciu – 317 mg
-Fier – 6.6 mg
-Potasiu – 668 mg
-Magneziu – 91 mg
-Fosfor – 66 mg
-Vitamina A – 2924 IU
-Vitamina C – 21.8 mg
-Vitamina B6 – 0.336 mg
-Fibre – 14.1 g

Rozmarinul este bogat în antioxidanți și compuși anti-inflamatori, menține sănătatea sistemului gastro-intestinal, protejează neuronii și sistemul nervos, îmbunătățește funcțiile cerebrale și previne boala Alzheimer, este un antibacterian și antimicrobian natural și menține sănătatea pielii și a părului.

Citeşte şi:  Lidia Fecioru a dezvăluit secretul. Iată ce trebuie să faci ca să ţi se împlinească orice dorinţă: Doar trebuie să foloseşti corect!