Lidia Fecioru, leacul zilei în sezonul virozelor. Siropul preparat acasă care te scapă de tuse: „Trebuie șapte cepe, la mine a dat rezultate”

Iarna pare că că își face simțită din nou prezența, iar temperaturile scăzute i-au afectat destul de tare pe români în ultimele zile. Lidia Fecioru vine în ajutorul lor cu o rețetă de sirop de tuse făcut în casă, care te scapă de tuse și care e alternativa la cel din farmacii.

29 ian. 2023, 08:41
Lidia Fecioru, leacul zilei în sezonul virozelor. Siropul preparat acasă care te scapă de tuse: „Trebuie șapte cepe, la mine a dat rezultate”

Suntem în sezonul gripei și al virozelor. Tot mai mulți oameni au răcit în această perioadă, mai ales copii. Lidia Fecioru a explicat cum se face siropul care te scapă de tuse.

Citește și Care sunt cele mai de preț lucruri pentru fiecare om. Lidia Fecioru, lecții de viață: „Timpul, cuvântul şi şansa nu se mai întorc niciodată”

E nevoie de doar trei ingrediente pe care, cu siguranță, le avem cu toții acasă. Apă, zahăr și ceapă. Iată cum se prepară:

„Azi învăţăm cum să facem un sirop de ceapă, pentru că mulţi au copii şi sunt tot felul de viroze şi siropurile de tuse din farmacii încep să nu se mai găsească.

Ar fi bine să facem noi siropul de ceapă acasă. E foarte simplu de făcut. Se pun două pahare de zahăr şi unul de apă, într-un castron cu fund mai gros, pentru că trebuie lăsat să fiarbă cam o oră, la foc foarte mic.

Punem şapte cepe cât un ou mai mititel. Cepele le spălăm, dar nu le tăiem, nu le curăţăm de coajă, le lăsam aşa cum sunt ele. Lăsăm la foc mic totul, timp de o oră. Apoi, siropul de tuse este gata. Se foloseşte pentru copii când au probleme cu tusea, cu tusea seacă ce nu se rupe.

E simplu de făcut şi foarte bun. Le-am făcut celor mici şi a dat rezultate. Dar ceapa nu trebuie curăţată de coajă, pentru că altfel se va prăji în zahăr. În felul acesta, iese din ea doar sucul acela de care avem nevoie”, a spus Lidia Fecioru la Antena 3.

Citește și Lidia Fecioru, rețeta celei mai vechi băuturi pentru imunitate. Se prepară și în mănăstiri și face minuni pentru sănătate