Lidl împrumută 50 de milioane de euro pentru noi magazine în România

Schwarz Group, compania care deţine magazinele Lidl şi Kaufland, a luat un împrumut de la International Finance Corporation (IFC) pentru extinderea reţelei Lidl în România.

07 feb. 2012, 10:37
Lidl împrumută 50 de milioane de euro pentru noi magazine în România

Schwartz Group, care deţine lanţul de magazine de tip discout Lidl, prezent şi pe piaţa locală, a împrumutat 50 de milioane de euro de la IFC.

Banii vor fi folosiţi pentru pătrunderea în noi oraşe din România, în special în cele cu mai puţin de 50.000 de locuitori. Planul de expansiune include şi construcţia unor noi centre de distribuţie şi magazine de tip discount localizate în regiunile din apropierea graniţelor şi în oraşe secundare şi terţiare, precum Olteniţa, Giurgiu, Slatina, Sighet.

Oficiali ai Lidl România au declarat săptămâna trecută că retailerul are în plan ca până la sfârşitul acestui an, numărul de magazine să ajungă la 200, de la 134, câte sunt în prezent. Astfel, investiţia pentru cele 66 de magazine se ridică la 66 de milioane de euro.

Investiţia într-un magazin este de aproximativ un milion de euro, fără a mai fi luată în calcul şi valoarea terenului.

Lidl a preluat în 2010, de la grupul Tengelmann, reţelele de magazine de discount Plus din România şi Bulgaria.

Lidl, operat de concernul Lidl & Schwarz, este unul dintre cele mai mari lanţuri de magazine din Europa, activând în peste 20 de ţări şi având peste 100 de centre logistice, care aprovizionează cele 9.000 de magazine.