Lidl vine cu punga-surpriză de 15 lei, contraofertă la căruciorul-surpriză de la Auchan, cu reduceri de 65%

Lidl ar putea aduce și în România punga cu produse-surpriză la 15 lei, după modelul sacoșei de 3 euro pe care o vinde în restul Europei. Căruciorul-surpriză de la Auchan este deja un succes. Kaufland se laudă că și-a redus amprenta de carbon cu peste 1.457 de tone, pentru lanțul de aprovizionare, în 2023
Filip Stan
11 apr. 2024, 23:36
Lidl vine cu punga-surpriză de 15 lei, contraofertă la căruciorul-surpriză de la Auchan, cu reduceri de 65%

Lidl, Auchan, Kaufland şi ceilalţi retaileri vin cu oferte peste oferte înainte de sărbători, perioadă în care vânzările şi, implicit, profiturile, sar în aer. „Punga împotriva risipei alimentare” sau „de salvare”, una dintre soluțiile implementate de retailerul german Lidl în țara de origine Germania, în Italia și Spania pentru a impulsiona vânzările de legume și fructe pe cale să se strice, nu va ajunge prea curând și în România, au explicat pentru Economica oficialii companiei.

Deși a analizat posibilitatea, managementul local a decis că focusul ar trebui să fie mai degrabă pe adaptarea cantităților la nevoile de cumpărare ale clienților care, în România, apreciază prospețimea acestor categorii.

Am analizat această variantă pentru implementarea în România. La momentul analizei, am decis să ne concentrăm eforturile pe îmbunătățirea unor procese de business în ceea ce privește categoria legume-fructe. Mai exact, ne-am concentrat pe proceselele din magazin ce susțin disponibilitatea unor produse proaspete și cu cea mai bună calitate la raft, în cantități adaptate la nevoile de cumpărare. Reanalizăm constant astfel de inițiative ce au impact asupra prevenției risipei alimentare și implementăm acele măsuri care ne permit să optimizăm stocurile astfel încât să reducem risipa, dar să oferim prospețimea și disponibilitatea pentru care clienții noștri ne aleg”, au declat pentru Economica reprezentanții companiei.

Cum este punga Lidl în Germania

Clienții Lidl din Germania pot cumpăra, pentru doar 3 euro (15 lei), o cutie cu 4-5 kg conținând diverse soiuri de legume și fructe care riscă să rămână nevândute. Sunt produse bune și sigure pentru consum, dar neestetice sau cu ambalajele deformate.

Sortimentul și numărul de pungi variază în funcție de disponibilitatea zilnică a fructelor și legumelor imperfecte din fiecare magazin în parte, în fiecare zi, personalul Lidl umplând pungile pentru a le amplasa într-un cărucior dedicat, în spatele caselor de marcat.

Comentând această inițiativă, Christian Härtnagel, CEO al Lidl Germania, a declarat: „Prin conceptele Rette mich (Salvează-mă) și Rettertüte (punga de salvare), dorim să lucrăm împreună cu clienții noștri pentru a economisi alimente. În special în cazul fructelor și legumelor, pot apărea rapid pierderi, pe care noi le reducem prin oferirea de produse mai puțin perfecte la prețuri mult reduse. Locul alimentelor este în farfurie și nu în coșul de gunoi. Fiecare bucată de mâncare care nu este aruncată la gunoi este un succes pentru noi, pentru mediu și pentru climă. Cu punga de salvare, creăm o altă piatră de temelie pentru strategia noastră de sustenabilitate”, declara Christian Härtnagel, CEO al Lidl Germania.

Soluția Lidl se înscrie în proiectul „Prea bun pentru a fi irosit” lansat de Lidl în 2019, care prevede aplicarea unor reduceri țintite pentru a încuraja vânzarea produselor care se apropie de data de expirare.

De asemenea, până în 2025, compania și-a propus să reducă deșeurile alimentare și deșeurile organice cu 30% sub umbrela strategică Lidl Food Rescue.

Lidl nu este singurul retailer internațional cu obiective privind risipa alimentară. Iar reducerile pentru produsele perisabile aflate aproape de expirare sunt din ce în ce mai populare în retailul alimentar, inclusiv în România unde există un program similar cu cel al Lidl Germania, la Carrefour.

Retailerul francez a lansat pe plan local, în aprilie 2022, Express Box, cutii cu legume și fructe aflate în punctul lor optim de maturitate și  recomandate pentru consum imediat.

Diferența este că, la Carrefour, cutia cântărește în jur de 2 kilograme, iar prețul este la jumătate față de prețul inițial al produselor care o compun.

Lidl şi Auchan, catalog lansat în acelaşi timp

Și LIDL și Auchan și-au lansat simultan noul catalog cu oferte pentru următoarea perioadă, doar că datele de start ale campaniilor sunt diferite. Concurența între retaileri este foarte mare, dar acest lucru nu poate fi decât în beneficiul consumatorilor.

Reducerile la sute de produse sunt valabile începând cu 15 aprilie la LIDL, dar anunțul a fost postat pe 10 aprilie, zi în care Auchan a dat start unor noi promoții.

„Descoperă noile oferte Auchan valabile în perioada 10-23 aprilie! Ai:
🍦 Aloma înghețată, 900 ml, diverse sortimente la prețul special de 19,90 lei/buc
🍳Tigaie ceramică Schmitter diverse dimensiuni 22-28 cm cu prețuri începând de la 28,90 lei/buc
🔋 Duracell baterii clasice 6 buc. AAK6/AAAK6 la prețul special de 11,90 lei/buc

*Oferte valabile în perioada 10-23 aprilie în limita stocurilor disponibile”, este mesajul Auchan.

Simultan, pentru a nu pierde clienți, LIDL a anunțat nou catalog, iar în perioada 15-17 aprilie se vor vinde legumele la prețuri mai mici ca oricând. De precizat și faptul că în momentul de față, foarte mulți clienți sunt de părere că fructele și legumele de la acest retailer sunt mult mai bune decât ale celorlalți.

Astfel se vor putea cumpăra cartofi cu doar 2,99 lei, broccoli cu 4,99 lei și avocado gata de mâncat cu 10,99 lei mai multe bucăți. Auchan nu vine cu astfel de promoții, cel puțin până pe 23 aprilie, iar asta s-ar putea să ducă la pierderi de clienți.

 

Un român a cumpărat 5 cărucioare-surpriză de la Auchan cu produse la -65% reducere pe loc. Cea mai mare reducere, 2.250 de lei!

La o săptămână după ce a lansat în premieră pe piața locală conceptul de cumpărături surpriză, Auchan a realizat o noua acțiune de anvergură națională în 26 de hipermarketuri din 16 orașe, în fiecare magazin fiind plasate, în medie, 70 de cărucioare „misterioase”.

În acțiunea comercială cu câștig garantat pentru consumatori, clienții hipermarketurilor Auchan au avut, pe 5 aprilie, posibilitatea de a cumpăra produse nealimentare cu prețuri reduse cu 65% față de prețul de la raft, într-un mod inedit. Proiectul „Descoperă comoara din cărucior” presupune achiziția unui cărucior de cumpărături acoperit, fără a cunoaște conținutul.

Auchan a deschis primul magazin inteligent, fără case de marcat. În ce oraș îl găsești

Între 22 și 124 de astfel de cărucioare „misterioase” au fost plasate, începând cu ora 14:00, în multiple hipermarketuri Auchan. Fiecare cărucior a conținut între 10 și 20 de produse nealimentare, precum electronice, electrocasnice, menaj, auto, bricolaj, etc, conținutul acestora fiind dezvăluit clienților doar după achiziție.

Campania desfășurată a înregistrat noi recorduri, aspirând să devina un adevărat fenomen:

  • Cea mai rapidă epuizare de stocuri s-a înregistrat în magazinul Auchan Pitești Găvana, de unde clienții au achiziționat toate cărucioarele disponibile în doar 13 minute. În topul cu cele mai rapide vânzări s-au clasat ulterior hipermarketurile Auchan Drumul Taberei (15 minute) și Auchan Craiovița (25 de minute).
  • În 10 dintre magazine s-au vândut toate cărucioarele în mai puțin de o oră;
  • Cel mai mare fan al proiectului: un singur client a cumpărat din Auchan Militari 5 cărucioare;
  • Cea mai mare reducere de care a profitat un client a fost de 2.250 de lei, adică 65% din prețul de vânzare la raft, în valoare de 3.465 lei.

Auchan atacă creșterea prețurilor cu un nou tip de magazin: retailerul a inaugurat hipermarketul ATAC Hiper Discount

Retailerul vine cu o strategie agresivă de prețuri mici zi de zi și niveluri de preț diferite în funcție de cantitate, datorită optimizărilor de game și reducerii cheltuielilor de operare. Cu mesajul „Jos cu prețurile!”,  ATAC Hiper Discount by Auchan, deschis pe 10 aprilie, aduce o gamă de 17.000 de produse atent selecționate pe o suprafață de 6.000 mp, la prețuri foarte avantajoase atât pentru persoane fizice, cât și juridice.

Într-un program zilnic 7-22, clienții vor putea cumpăra atât produse proaspete, cât și de băcănie, detergenți și produse de curățenie, produse cosmetice și de îngrijire, băuturi alcoolice, răcoritoare și multe altele din hipermarketul discount. Conceptul de hiper discount răspunde tuturor puterilor de cumpărare, oferind consumatorilor un sortiment variat format din 60% produse alimentare și 40% nealimentare, la cel mai bun raport calitate-preț, produse fabricate în România și nu numai.

Noul ATAC Hiper Discount by Auchan, situat pe Șoseaua Cristianului, nr. 5, în cartierul Bartolomeu, în locul Auchan din Eliana Mall, oferă clienților posibilitatea de a economisi la fiecare vizită, inclusiv prin politici de preț tip „cascadă” în cadrul cărora prețul / bucată al unui anumit produs scade pe măsură ce cantitatea achiziționată este mai mare. În plus, clienții care dețin un card de fidelitate MyCLUB Auchan sau MyBusiness CLUB Auchan, beneficiază de prețuri speciale la o selecție de produse.

Pe de o parte, sunt realizate economii importante de costuri prin reducerea consumului de energie electrică, diminuarea spațiilor pentru vitrinele frigorifice, optimizarea proceselor logistice și reducerea costurilor de transport. Apoi, o mare parte din produse sunt aprovizionate și manipulate la palet și bax, fiind utilizat un mobilier adaptat. Gamele de produse sunt esențializate, consumabilele și ambalajele diminuate, iar spațiile de depozitare reduse. Nu în ultimul rând, sunt reduse investițiile în decorațiuni și publicitate. Toate economiile realizate sunt reinvestite în eforturile de a susține nivelul de prețuri promis. Într-un final, volumele mărite vândute permit rotații mai bune și prețuri și mai mici.

Esența strategiei comerciale este de a răspunde cel mai bine la nevoile consumatorilor prin gamele selectate și de a susține cu adevărat puterea de cumpărare a clienților, prin prețurile mici zi de zi.

Noul concept de hipermarket discount păstrează aleile largi, oferă un parcurs rapid clienților, o semnalizare vizibilă a categoriilor și un număr mare de case de marcat (8 case cu servicii de scanare și încasare asigurate de casierii Auchan, cât și 16 case care pot fi operate în regim self check-out).

Veşti bune înainte de Paşte. Produsul nelipsit de pe masa românilor la această sărbătoare s-a ieftinit

Pentru încurajarea unui consum responsabil, clienții magazinului au oportunitatea de a contribui în mod activ la protejarea mediului înconjurător având la dispoziție serviciul de colectare a uleiului alimentar uzat, Sistemul de Garanție – Returnare pentru colectarea ambalajelor tip PET, din aluminiu și sticlă, dar și raionul Zero Risipă.

Auchan România are în portofoliu peste 430 de magazine, cuprinzând 30 de hipermarketuri clasice, 3 hipermarketuri discount, 7 supermarketuri, magazinul Auchan Go și aproape 400 de magazine de ultra-proximitate MyAuchan, din care majoritatea în stațiile Petrom, cât și magazinul online auchan.ro. Cu o cifră de afaceri cu taxe în 2022 de peste 1,2 miliarde de Euro, Auchan propune locuitorilor din orașele în care sunt prezente magazinele sale un comerţ omnicanal, modern, de calitate, cu cele mai largi game de produse şi un concept de discount responsabil, cu toate preţurile mici, în fiecare zi.

Kaufland și-a redus amprenta de carbon cu peste 1.457 de tone, pentru lanțul de aprovizionare, în 2023

Performanțele obținute de Kaufland, la nivel operațional, în 2023 în direcția sustenabilității sunt recunoscute pentru al patrulea an consecutiv. Compania a primit certificatul de sustenabilitate din partea CHEP România. Acesta atestă că, în 2023, Kaufland România și-a redus amprenta de carbon cu 1.457 de tone, a evitat producerea a peste 117.000 kg de deșeuri operaționale și a economisit circa 1.250.000 dm³ de resurse de lemn.

Cu aceste rezultate, compania continuă acțiunile sustenabile în vederea reducerii impactului asupra mediului înconjurător, cu măsuri și procese concrete de tranziție către economia circulară, având ca țintă să dețină unul dintre cele mai sustenabile lanțuri de aprovizionare.

Performanțele au fost posibile cu ajutorul serviciilor CHEP, care oferă spre închiriere paleți albaștri destinați transportului de produse, în sistemul de pooling construit după principiile economiei circulare. Utilizarea paleților albaștri CHEP în locul paleților albi clasici se traduce într-o optimizare a consumului de resurse și o reducere a gradului de poluare și a cantității de deșeuri, din grijă față de mediu.

Pentru acest certificat, calculele au fost efectuate prin metodologia RDC IS014044, în conformitate cu studiul european Life Cycle Assessment, prin compararea modelului sustenabil de reutilizare prin închiriere a paleților CHEP. Life Cycle Assessment este o metodă de evaluare a impactului unui produs asupra mediului, pe parcursul ciclului său de viață.

Investițiile constante în acțiuni și proiecte de sustenabilitate, ce se regăsesc în rapoartele anulale de sustenabilitate, i-au adus companiei în 2023, pentru al șaselea an consecutiv, titlul de „Cea mai transparentă și performantă companie în direcția sustenabilității”, din sectorul de retail din România, conform CST Index.

Kaufland investește constant în acțiuni de protejare a mediului înconjurător și s-a angajat să susțină și să contribuie la atingerea celor 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă (ODD-uri) lansate de Organizația Națiunilor Unite (ONU), printre care se numără Viața terestră, Acțiune climatică și Consumul și Producția Responsabile.

Știați că:

1.457.311 kg CO2 = ocolul Pământului de 33 de ori, cu camionul.
117.102 kg de deșeuri= 28 de camioane de deșeuri.
1.249.534 dm³ de lemn = 1207 de copaci salvați.

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Soția lui Radu Mazăre este însărcinată! Cum a reacționat acesta, la ieșirea din închisoare
Fanatik.ro
Băutura adorată de români al cărei preț va exploda. Un simplu pahar va fi considerat un adevărat lux
Capital.ro
Decizie privind PUNCTUL DE AMENDĂ. Milioane de șoferi așteptau vestea cu sufletul la gură
Playtech.ro
Fotografiile pe care Lavinia Pîirva le-ar vrea şterse de pe internet! Ce făcea în tinereţe, imagini INDECENTE
DailyBusiness
Locuri de muncă pentru români! Salariile depășesc 7.000 de lei!
Adevarul
Caravană electorală, atacată cu bâtele într-o comună din județul Buzău VIDEO
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Prințesa Kate, vedeta familiei regale. Trăsăturile care o pun în centrul atenției
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Are 75 de ani, dar arată ca la 30, are o avere impresionantă și își caută iubit la 12 ani de când a divorțat
wowbiz.ro
Ce i-a făcut Iancu Sterp lui Jador în momentul în care l-a văzut, după ce mama Geta l-a jignit
Cancan.ro
Câți euro a primit Sorin Pușcașu pentru cele 19 săptămâni la Survivor All Stars. Îi datorează o parte din bani lui Zmărăndescu!
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
Codul penal urmează să sufere modificări: Părinții care îți abuzează fizic sau emoțional copiii riscă pedeapsa cu închisoarea
Capital.ro
SE PLĂTESC 15.000 de lei pentru români. Decizia anunțată astăzi, 30 MAI: Luăm o măsură importantă
StirileBZI
Creșterea salariului minim va duce la un val de scumpiri. Experții spun că este un efect de domino
Prosport.ro
FOTO. Rusoaica superbă s-a cuplat cu un milionar mai tinerel ca ea! Cum arată Anna
stirilekanald.ro
Raisa, ucisă de vărul ei! Băiatul a recunoscut ce i-a făcut! Detalii șocante
substantial.ro
Empatia: Cheia către o lume mai bună – Cum să îți înveți copilul să fie plin de compasiune
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'