Liga 1 într-o situaţie halucinantă. O echipă din play-out ar putea juca în cupele europene

Dinamo nu e singura echipă din play-off cu probleme de licențiere. Potrivit gsp.ro, ASA Târgu Mureș încă mai are datorii și ar putea fi înlocuită în Europa League cu campioana play-out-ului.

22 mart. 2016, 10:51
Liga 1 într-o situaţie halucinantă. O echipă din play-out ar putea juca în cupele europene

România are 5 locuri în cupele europene, dar din play-off ar mai rămâne numai patru formații eligibile, Astra, Steaua, Viitorul și Pandurii, în cazul în care Dinamo şi ASA Tg. Mureş nu vor primi licenţa UEFA.

Situația lui Dinamo a fost deja explicată de Comisia de Licențiere. Viorel Duru a anunțat că nu le va oferi licența europeană „câinilor” dacă UEFA nu va trimite în scris precizarea că trece peste prevederea din regulament și le permite să evolueze în sezonul următor.

ASA e și ea în pericol, după ce a acumulat datorii din momentul în care Primăria a încetat să mai finanțeze echipa, din cauza unei anchete DNA. Ar fi vorba despre debite între 300.000 și 400.000 de euro, potrivit unor surse citate de gsp.ro.

În situaţia în care nici Dinamo şi nici ASA n-ar obţione licenţa UEFA, un loc în cupele europene i-ar reveni liderului din play-out. CS U Craiova și CSMS Iași sunt primele în acest moment, la egalitate de puncte. Ambele au dreptul să participe în cupele europene.