Liga 1, veste NĂPRASNICĂ pentru microbişti. Milioane de români nu vor putea vedea meciurile

Liga 1 începe pe 25 iulie, iar microbiştii români nu ştiu unde vor putea vedea partidele. Informaţii de ultimă oră privitoare la negocierile purtate de noul deţinător al drepturilor TV, Intel Sky Broadcast Limited, relevă că o mare parte a iubitorilor de fotbal nu vor putea vedea la televizor meciurile din campionatul României.

18 iun. 2014, 09:44
Liga 1, veste NĂPRASNICĂ pentru microbişti. Milioane de români nu vor putea vedea meciurile

Primii care au bătut palma cu britanicii de la Intel Sky, deţinătorii drepturilor tv ale Ligii 1 pe următorii 5 ani, au fost reprezentanţii UPC şi Focus Sat care au stabilit, în principiu, şi costurile pe care le vor suporta microbiştii.

Potrivit fanatik.ro, la pachetul de bază al UPC, pentru a putea avea acces la cele două canale ce vor transmite meciurile în direct, Look Plus şi Look TV, abonatul va trebui să scoată lunar din buzunar 1,5 euro în plus. Mai exact, la cei 25 de lei daţi pentru pachetul de bază se vor adăuga aproximativ 7 lei în fiecare lună.

Pe lângă înţelegerea cu UPC, britanicii de la Intel Sky au semnat contracte şi cu mai mulţi cablişti regionali, care însumează alţi circa 800.000 de abonaţi. În plus, zilele acestea se negociază cu concernul Dolce – Romtelecom şi sunt mari şanse ca părţile să bată palma.

Marea necunoscută o reperezintă însă contractul cu RCS-RDS, vechiul deţinător al drepturilor tv, care a transmis partidele din Liga 1, prin intermediul postului Digi Sport.

Potrivt surselor fanatik.ro, cu toate că au fost invitaţi la negocieri, cei de la RCS-RDS au refuzat orice fel de discuţii. Mai mult decât atât, cel mai important cablist din România încearcă diverse şicane la adresa noilor deţinători ai drepturilor TV, formulând plângeri la Consiliul Concurenţei şi punând presiune inclusiv pe preşedintele LPF, Gino Iorgulescu. „Nu doresc să negocieze în condiţiile impuse de britanici şi fac presiuni pentru ca nici Dolce să nu preia Liga 1, ei având o relaţie apropiată cu cei de acolo. Din toată strategia adoptată de RCS-RDS un singur lucru pare sigur: cel puţin turul noului campionat nu va fi transmis în reţeaua RCS-RDS„, a aflat fanatik.ro.

În acest moment este aproape sigur că abonaţii RCS-RDS, în număr de peste 3,5 milioane, nu vor vedea nici Liga 1 şi nici Cupa Ligii.