Liga Asociaţiilor de Proprietari: Fiecare grad în minus măreşte factura la încălzire cu 6%

Fiecare grad în minus măreşte factura la încălzire cu şase procente. Calculul a fost făcut, în direct, la România TV de preşedintele Ligii Asociaţiilor de Proprietari, Mihai Mereuţă. Directorul RADET nu este atât de pesimist şi estimează pentru luna februarie o creştere de doar trei la sută a facturii la căldură.

RomaniaTV.net
15 feb. 2012, 13:35
Liga Asociaţiilor de Proprietari: Fiecare grad în minus măreşte factura la încălzire cu 6%

„În funcție de temperatura medie exterioară, daca coborâm sub acel -0,7 grade din ianuarie, pentru fiecare grad în minus mai punem 5-6 procente  la factură„, a decalrat Mihai Mereuţă, președinte Liga Asociațiilor de proprietari.

Argumentul care susţine acest calcul este că blocurile nu sunt reabilitate termic şi de aceea căldura nu se menţine în locuinţe.

„Blocurile sunt nereabilitate termic și există o interdependență cu temperatura exterioară, prea mare,  care se vede în factura locuințelor”, a mai spus Mereuţă.

Directorul RADET susţine însă că nu va fi o creştere atât de mare.

„Pe februarie trebuie sa vedem prognoza până la sfârşitul lunii şi vom vedea exact ce cantităţi s-au consumat și ce temperaturi vom avea (…) 2-3 procente vor fi în plus, pe Capitală, în februarie”, a declarat directorul RADET, Mihai Becheanu.

Proprietarii apartamentelor izolate termic vor plăti cu 30% mai puţin decât ceilalţi.