Liga Campionilor, adversarele FCSB şi Viitorului, după verdictul TAS. Vineri e tragerea la sorţi

Verdictul TAS în urma căruia s-a stabilit campioana României la fotbal, a venit cu doar 24 de ore înaintea tragerii la sorţi a meciurilor pentru turul trei preliminar al Ligii Campionilor.

13 iul. 2017, 09:51
Liga Campionilor, adversarele FCSB şi Viitorului, după verdictul TAS. Vineri e tragerea la sorţi

Viitorul Constanţa va evolua în preliminarii pe „ruta campioanelor” şi teoretic va avea adversare mai uşoare decât dacă decizia TAS ar fi plasat-o pe locul 2 în Liga 1. Trupa lui Hagi nu este cap de serie la tragerea la sorţi, ba mai mult, are cel mai mic coeficient dintre campioanele care intră în competiţie direct în turul trei preliminar al Ligii Campionilor.

În momentul de faţă Olympiacos Pireu este singurul potenţial adversar cert al campioanei noastre, restul de nouă potenţiale adversare urmând să se stabilească în urma manşei retur din turul doi preliminar al Ligii Campionilor: Linfield Belfast – Celtic Glasgow (prima manşă se joacă vineri), Red Bull Salzburg – Hibernians Paola (3-0, în tur), FC Copenhaga – MSK Zilina (3-1, în tur), Ludogoreţ Razgrad – Zalgiris Vilnius (1-2, în tur), Alaşkert – BATE Borisov (1-1, în tur), Legia Varşovia – IFK Mariehamn (3-0, în tur), APOEL Nicosia – F91 Dudelange (1-0, în tur), NK maribor – Zrinjski Mostar (2-1, în tur), Samtredia – Qarabag (5-0, în tur).

Citeşte şi Verdictul TAS: Viitorul Constanţa este campioana României, Steaua are traseu infernal în Liga Campionilor

FCSB nu este nici ea cap de serie, deşi joacă pe „ruta non-campioanelor”. Potenţialele sale adversare sunt de calibru. Ajax Amsterdam – finalista ultimei ediţii a Ligii Europa, Dinamo Kiev, FC Bruges, ŢSKA Moscova sau Viktoria Plzen. Dacă nu trece mai departe în Champuions League, FCSB va evolua în play-off-ul Ligii Europa, în schimb dacă se califică în play-off-ul Ligii Campionilor doar o minune o trece în grupe: FC Liverpool, FC Sevilla, Sporting Lisabona sau Napoli sunt câteva dintre posibilele adversare.

Pe „ruta campioanelor”, echipele care merg în grupe se vor stabili în urma celor cinci meciuri ce vor fi programate între cele zece formaţii rămase în cursă după partidele din turul trei preliminar.