LIGA CAMPIONILOR, grecii au produs prima surpriză URIAŞĂ. Vezi programul de miercuri

LIGA CAMPIONILOR s-a reluat marţi cu meciurile din prima manşă a optimilor de finală, Olympiakos Pireu fiind marea performeră a rundei, după ce a învins cu 2-0 pe Manchester United. Într-un alt meci, Borussia Dortmund a câştigat cu 4-2 la Zenit St. Petersburg.

26 feb. 2014, 07:20
LIGA CAMPIONILOR, grecii au produs prima surpriză URIAŞĂ. Vezi programul de miercuri

Olympiakos Pireu a învins pe Manchester United cu scorul de 2-0 (1-0), marţi seara, pe stadionul „Georgios Karaiskakis”, în prima manşă a optimilor de finală ale Ligii Campionilor la fotbal.

Campioana Greciei a obţinut un succes răsunător şi deţine prima şansă la calificarea în sferturile de finală, după o prestaţie palidă a „diavolilor roşii.

Alejandro Dominguez, care a deviat inteligent un şut al lui Maniatis (min. 38), şi Joel Campbell (min. 55) au marcat golurile formaţiei elene.

United, deşi a avut o posesie superioară, însă sterilă, a tras un singur şut pe spaţiul porţii, cea mai mare ocazie fiind irosită de van Persie (min. 82), care a şutat peste transversală din interiorul careului.

Într-un alt meci, Borussia Dortmund a învins în deplasare,  pe Zenit St Petersburg, cu scorul de 4-2 (2-0).

Soarta partidei s-a decis practic în primele cinci minute, când oaspeţii au punctat de două ori, prin armeanul Mkhitaryan (min. 4) şi Marco Reus (min. 5). Zenit a încercat să revină în joc, a redus din diferenţă după pauză, prin Şatov (min. 58), dar peste doar trei minute polonezul Robert Lewandowski a refăcut ecartul (min. 61). Vicecampioana Rusiei s-a apropiat din nou la un singur gol, după ce Hulk a transformat un penalty (min. 69), însă două minute mai târziu Lewandowski a înscris din nou pentru vicecampioana Europei (min. 71).

Miercuri, de la ora 21.45, se vor juca meciurile Schalke 04 – Real Madrid şi Galatasaray Istanbul – Chelsea Londra, ambele partide putând fi urmărite pe DigiSport şi DolceSport.

Rezultate Liga Campionilor:

Bayer Leverkusen – PSG 0-4

Manchester City – FC Barcelona 0-2

Arsenal Londra – Bayern Munchen 0-2

AC Milan – Atletico Madrid 0-1

Zenit St. Petersburg – Borusssia Dortmund 2-4

Olympiakos Pireu – Manchester United 2-0