Liga Campionilor la Bucureşti. Atletico Madrid – Chelsea se va juca peste două săptămâni pe Arena Naţională

Meciul Atletico Madrid - Chelsea, din optimile UEFA Champions League, va avea loc pe Arena Naţională din Bucureşti, joi, 23 februarie. Decizia a fost luată de organizatorii spanioli, după ce aceştia au analizat mai multe posibilităţi.

10 feb. 2021, 12:42
Liga Campionilor la Bucureşti. Atletico Madrid – Chelsea se va juca peste două săptămâni pe Arena Naţională

Pe lista scurtă a oraşelor care mai puteau găzdui acest meci din Liga campionilor se mai aflau Varşovia şi Genova. Tot din cauza restricţiilor legate de pandemie, alte două meciuri din optimi, Borussia Monchengladbach – Manchester City şi RB Leipzig – FC Liverpool, se vor juca la Budapesta.

Informaţia că meciul Atletico Madrid – Chelsea se va juca la Bucureşti a fost confirmat şi de FRF. „Ca urmare a restricțiilor impuse delegației din Marea Britanie pe teritoriul Spaniei, gazdele jocului Atletico Madrid – Chelsea împreună cu UEFA au decis, cu aprobarea autorităților din țara noastră și cu sprijinul FRF, ca partida să fie mutată pe Arena Națională din București.
Meciul din manșa tur a optimilor Ligii Campionilor este programat marți, 23 februarie 2021, de la ora 22:00, și se va disputa fără spectatori.

Arena Națională, 54.000 de locuri, a fost selectată pentru a găzdui acest joc fiind deja inclusă în circuitul UEFA EURO 2020 care va începe peste 4 luni. Pe acest stadion se vor disputa patru partide de la EURO, trei din grupa C și o optime de finală. De asemenea, Arena va găzdui jocuri la Campionatul European U21 din 2023. În 2012, pe stadionul din Capitală a fost organizată finala Europa League, câștigată de Atletico Madrid în fața lui Athletic Bilbao.

La Arena Națională a fost deja formată echipa de organizare ”EURO 2020 la București” care, împreună cu departamentul Evenimente FRF, va sprijini UEFA pentru desfășurarea în cele mai bune condiții a evenimentului din Liga Campionilor„, a anunţat FRF.

Citeşte şi Dennis Man a semnat cu Parma. Ce sumă record pentru fotbalul românesc a încasat Gigi Becali

Atletico Madrid a confirmat marţi că Chelsea nu va putea intra în Spania pentru meciul tur din 23 februarie, programat în optimile Ligii Campionilor, din cauza restricţiilor impuse de guvernul spaniol contra noilor tulpini de coronavirus, iar împreună cu UEFA a decis locul de desfăşurare al partidei tur din optimile de finală.

Într-o notă informativă, clubul madrilen a confirmat că Guvernul Spaniei nu va autoriza intrarea în ţară a echipei Chelsea, din cauza prelungirii până la 2 martie a restricţiilor împotriva zborurilor provenind din Marea Britanie, Africa de Sud şi Brazilia, care au mutaţii virulente ale noului coronavirus, cu excepţia cetăţenilor spanioli şi rezidenţi în Spania şi Andorra.

Citeşte şi Liga Campionilor, s-au tras la sorţi optimile de finală. Barcelona-PSG e capul de afiş, cum arată tabloul complet