REZULTATE LIGA CAMPIONILOR: Multe surprize, s-a decis cine trece de grupe

Formația bulgară Ludogoreț Razgrad, cu fundașul român Cosmin Moți integralist, a fost aproape de o mare victorie pe ''Parc des Princes'', dar în cele din urmă a terminat la egalitate cu Paris Saint-Germain, 2-2, marți seara, în ultima etapă din grupele Ligii Campionilor la fotbal.

RomaniaTV.net
07 dec. 2016, 03:45

UPDATE. Ludogoreț a condus cu 1-0 și 2-1, dar argentinianul Angel Di Maria a adus un punct parizienilor în prelungirile partidei (90+2). Egalul îi este suficient, însă campioanei Bulgariei, pentru a continua în Europa League. Atacantul român Claudiu Keșeru a fost doar rezervă în meciul cu PSG.

În capul de afiș al serii, Bayern Munchen a învins-o la limită pe Atletico Madrid, cu 1-0, prin golul marcat de polonezul Robert Lewandowski, din lovitură liberă. Ibericii nu pierduseră niciun punct până acum și au câștigat grupa.

Dinamo Kiev, echipă eliminată din competiție, a reușit scorul serii, 6-0 cu Beșiktaș Istanbul, la capătul unui meci pe care oaspeții l-au încheiat în nouă oameni. Printre autorii golurilor s-a numărat și atacantul brazilian Junior Moraes, fost la Gloria Bistrița.

Eroii zilei au fost spaniolul Lucas Perez și turcul Arda Turan, fiecare un un hat-trick. Lucas a pus umărul la victoria lui Arsenal la Basel, cu 4-1, fiind cel mai bun meci reușit de iberic de la transferul său la ”tunari”. Arda Turan nu numai că a marcat trei goluri pentru Barca, dar a pasat decisiv și la prima reușită a meciului, semnată de Leo Messi, în meciul cu Borussia Moenchengladbach.

Napoli, fără Vlad Chiricheș în lot, s-a impus la Lisabona, 2-1 cu Benfica, dar ambele echipe s-au calificat în optimi.

FC Rostov a ținut-o în șah pe PSV, la Eindhoven, 0-0, și a obținut astfel calificarea în șaisprezecimile Europa League, chiar în dauna campioanei Olandei. Mijlocașul român Andrei Prepeliță a fost doar rezervă la oaspeți.

Manchester City a remizat cu Celtic pe teren propriu, 1-1, într-un meci fără miză.

Echipe calificate în optimile Ligii Campionilor: Arsenal, PSG, Napoli, Benfica, FC Barcelona, Manchester City, Atletico Madrid, Bayern Munchen, AS Monaco, Bayer 04 Leverkusen, Borussia Dortmund, Real Madrid, Leicester City, Juventus Torino.

Echipe calificate în șaisprezecimile Europa League: Ludogoreț, Beșiktaș, Borussia Moenchengladbach, FC Rostov.

Rezultate:

Marți 6 decembrie 
Grupa A 
FC Basel — Arsenal Londra 1-4 
Au marcat: Seydou Doumbia 78, respectiv Lucas Perez 8, 16, 47, Alex Iwobi 54.

Paris Saint Germain — Ludogoreț Razgrad 2-2 
Au marcat: Edinson Cavani 61, Angel Di Maria 90+2, respectiv Virgil Misidjan 15, Wanderson 69.

Grupa B 
Benfica Lisabona — SSC Napoli 1-2 
Au marcat: Raul Jimenez 88, respectiv Jose Maria Callejon 60, Dries Mertens 79.

Dinamo Kiev — Beșiktaș Istanbul 6-0 
Au marcat: Artem Biesiedin 9, Andrei Iarmolenko 31 — penalty, Vitali Buialski 33, Derlis Gonzalez 45+2, Serghei Sidorciuk 60, Junior Moraes 
77. 
Cartonașe roșii: Andreas Beck (Beșiktaș) 29, Vincent Aboubakar (Beșiktaș) 56.

Grupa C 
FC Barcelona — Borussia Moenchengladbach 4-0 
Au marcat: Lionel Messi 16, Arda Turan 50, 53, 67.

Manchester City — Celtic 1-1 
Au marcat: Kelechi Iheanacho 8, respectiv Patrick Roberts 4.

Grupa D 
Bayern Munchen — Atletico Madrid 1-0 
A marcat: Robert Lewandowski 28.

PSV Eindhoven — FC Rostov 0-0

Miercuri 7 decembrie au loc partidele (21,45, ora României): 
Grupa E 
Bayer Leverkusen — AS Monaco 
Tottenham Hotspur — ȚSKA Moscova

Grupa F 
Legia Varșovia — Sporting Lisabona 
Real Madrid — Borussia Dortmund

Grupa G 
FC Bruges — FC Copenhaga 
FC Porto — Leicester City

Grupa H 
Juventus Torino — Dinamo Zagreb 
Olympique Lyon — Sevilla

LIGA CAMPIONILOR LIVE VIDEO ONLINE. LIVE STREAMING DOLCE SPORT PRO TV. Marți seară, de la ora 21.45, sunt programate partidele din ultima etapă în grupele A, B, C și D. Dacă în grupele A, C și D se cunosc echipele calificate în optimile de finală, Arsenal Londra, Paris Saint-Germain, FC Barcelona, Manchester City, Atletico Madrid şi Bayern München, doar în grupa A urmează să se stabilească ordinea în clasament. Dacă favoritele Arsenal și PSG se vor impune, atunci primul loc va fi ocupat de echipa franceză, grație rezultatelor directe, 1-1 (la Paris) și 2-2 (la Londra), iar pe locul 3 se va clasa Ludogorets, formația românilor Cosmin Moți și Claudiu Keșeru, avantajată de rezultatele directe, 1-1 (în deplasare) și 0-0 (pe teren propriu). 

LIGA CAMPIONILOR LIVE VIDEO ONLINE. LIVE STREAMING DOLCE SPORT PRO TV. 

Trei formații vor lupta în grupa B pentru prezența în optimi, SSC Napoli, Benfica Lisabona și Beșiktaș Istanbul, turcii putând chiar să câștige grupa dacă se vor impune la Kiev, iar Benfica și Napoli vor încheia la egalitate. În funcție de rezultatele finale, una dintre aceste echipe va continua în UEFA Europa League 

În grupa C, Borussia Mönchengladbach este calificată în 16-imile de finală ale UEFA Europa League, iar FC Barcelona nu mai poate pierde primul loc în clasament. 

În grupa D, Bayern München vrea să administreze prima înfrângere celor de la Atletico Madrid în actuala ediție, într-un meci al orgoliilor, în timp ce PSV Eindhoven trebuie să o învingă pe FC Rostov, echipa la care joacă Andrei Prepeliță, pentru a ocupa locul 3. 

Programul meciurilor de marți – GRUPA A: FC Basel – Arsenal Londra, Paris Saint-Germain – Ludogorets Razgrad. Clasament: 1. ARSENAL 11p (golaveraj: 14-5), 2. PSG 11p (11-5), 3. Basel 2p (2-8), 4. Ludogorets 2p (4-13). 

GRUPA B: Benfica Lisabona – SSC Napoli (în direct la Dolce Sport 4), Dynamo Kiev – Beșiktaș Istanbul. Clasament: 1. Napoli 8p (9-7), 2. Benfica 8p (9-8), 3. Beşiktaş 7p (9-8), 4. Dynamo 2p (2-6). 

GRUPA C: FC Barcelona – Borussia Mönchengladbach (în direct la Dolce Sport 1), Manchester City – Celtic Glasgow (în direct la Dolce Sport 3). Clasament: 1. BARCELONA 12p (16-4), 2. CITY 8p (11-9), 3. Borussia 5p (5-8), 4. Celtic 2p (4-15). 

GRUPA D: Bayern München – Atletico Madrid (în direct la Dolce Sport 2 și Sport.ro), PSV Eindhoven – FC Rostov. Clasament: 1. ATLETICO 15p (7-1), 2. BAYERN 9p (13-6), 3. Rostov 4p (6-12), 4. Eindhoven 1p (4-11).

Multe sunt rezolvate deja, dar ordinea finală din grupă contează în viziunea tuturor antrenorilor pentru a da de un adversar mai accesibil în optimi, în condiţiile în care locul 1 va pica doar cu un loc 2. Paris Saint Germain şi Arsenal au o astfel de luptă directă, cele două echipe fiind la egalitate perfectă, 11 puncte. Dacă vor rămâne aşa, francezii vor termina pe locul 1, datorită golului mai mult înscris la Londra, unde a fost 2-2, faţă de 1-1 pe Parc des Princes. Teoretic ambele ar trebui să câştige, PSG cu Ludogoreţ acasă, şi Arsenal la Basel, dar englezii au meci greu în Elveţia. E miză şi pentru cele două echipe mici ale grupei, care sunt şi ele la egalitate de puncte, cu Ludogoreţ în avantaj pentru a merge în Liga Europa.

Grupa B este şi ea foarte strânsă şi e una din cele trei în care nu se cunosc deja cele două calificate. Napoli, Benfica şi Beşiktaş au toate şanse şi se bat diseară pe viaţă şi moarte. Italienilor le ajunge un egal la Lisabona, iar turcii se califică cu orice victorie la Kiev.

Grupa C se joacă doar de amorul artei, totul fiind deja decis de săptămâna trecută. Barcelona a câştigat grupa, Manchester City va termina pe locul 2, Gladbach va continua în Liga Europa, iar Celtic e deja eliminată.

Aproape la fel stau lucrurile şi în grupa D, câştigată deja de Atletico Madrid. Bayern e sigură de locul al doilea şi vrea să-i bată azi pe spanioli doar din orgoliu. Singura miză mai există la PSV – Rostov, unde olandezii trebuie să câştige pentru a continua în Liga Europa. Orice alt rezultat îi trimite pe ruşi acolo, iar trupa din Eindhoven încheie periplul european din acest an.

Astfel, atacanţii de la PSG şi Arsenal, sau fundaşii de la meciurile echilibrate din grupa B v-ar putea aduce puncte bune la Star Manager în această ultimă etapă a grupelor.