CFR Cluj a învins Manchester United, scor 1-0, în Liga Campionilor, dar a ratat prezenţa în optimi

CFR Cluj şi-a încheiat cum nu se poate mai frumos evoluţia în grupele Ligii Campionilor, cu o victorie pe terenul mult mai bine cotatei Manchester United.

RomaniaTV.net
05 dec. 2012, 08:02
CFR Cluj a învins Manchester United, scor 1-0, în Liga Campionilor, dar a ratat prezenţa în optimi

CFR Cluj s-a impus, cu scorul de 1-0, pe Old Trafford, în meciul cu Manchester United, din ultima etapă a grupei H din Liga Campionilor. Golul uriaşei victorii a ardelenilor a fost marcat de Luis Alberto, în repriza secundă.

În ciuda victoriei obţinute în „Teatrul Viselor”, seara s-a transformat într-un coşmar pentru CFR, care a fost la 30 de minute de o primă prezenţă românească în optimile Ligii Campionilor. Această performanţă le-a fost refuzată însă ardelenilor de Galatasaray, care s-a impus, cu 2-1, pe terenul celor de la Braga.

CFR Cluj va juca, totuşi, în primăvara europeană, după ce a încheiat grupa pe locul, cu 10 puncte, şi va evolua în 16-imile Ligii Europa.

Deşi porneau în mod evident cu şansa a doua la Manchester, jucătorii de la CFR au intrat pe teren fără complexe. Echipa lui Paulo Sergio a jucat fără trac şi a stat bine în pressing, reuşind chiar să creeze panică la poarta lui De Gea în câteva rânduri. Apărătorii din faţa portarului „diavolilor” au rezolvat, însă, de fiecare dată, nepermiţându-le jucătorilor formaţiei clujene să producă vreo surpriză.

Deşi calificaţi, cei de la Manchester nu l-au menajat pe Felgueiras, care a avut astfel ocazia să se transforme în eroul CFR-ului, cu câteva parade menite să împiedice deschiderea scorului.

În repriza secundă, „diavolii” au intrat pe teren ceva mai determinaţi, însă nici jucătorii CFR-ului nu s-au lăsat mai prejos şi chiar şi-au „permis” să încerce un joc de posesie, în condiţiile în care la 0-0 erau deja calificaţi, Braga conducând pe Galatasaray la pauză cu 1-0.

În minutul 56, CFR Cluj a făcut linişte pe Old Trafford, Luis Alberto deschizând scorul cu un şut superb, de la distanţă, direct în vinclu.

CFR a menţinut ritmul şi după gol şi a rezistat şarjelor ofensive ale „diavolilor roşii”, care pe măsură ce trecea timpul au devenit tot mai nervoşi şi mai agresivi în teren.

După minutul 78, Paulo Sergio a renunţat la toţi atacanţii din teren, dorind să conserve avantajul, ceea ce a şi reuşit. Eforturile CFR-ului au fost însă anulate de victoria obţinută de Galatasaray la Braga.

MANCHESTER UNITED – CFR CLUJ 0-1

Min. 90+4 Fluier final.

Min. 90+4 Maftei respinge acrobatic o minge care putea fi speculată de fotbaliştii de la Manchester.

* Galatasaray a câştigat la Braga şi şi-a asigurat locul 2 în grupa H, care duce în optimile Ligii Campionilor.

Min. 90+3 Felgueiras primeşte şi el galben, pentru tragere de timp.

Min. 90+1 Ultima schimbare la CFR: Kapetanos intră pe teren în locul lui Sougou.

Min. 90 Paul Scholes primeşte cartonaşul galben.

Min. 89 Buttner centrează în faţa porţii lui Felgueiras, dar portarul CFR-ului iese şi boxează.

Min. 86 Ultima schimbare la United: căpitanul Giggs îi lasă locul în teren lui Fletcher.

Min. 85 Cadu respinge în corner dintre trei adversari, la un atac încâlcit al lui United.

Min. 84 Felgueiras prinde cu siguranţă un balon centrat în faţa porţii de Wayne Rooney.

Min. 82 Felgueiras prinde fără probleme balonul şutat de un adversar.

* Galatasaray a trecut în avantaj la Braga, gol Ayidin Yilmaz (min. 78)

Min. 78 A doua schimbare la CFR: Vasile Maftei intră în locul lui Bastos.

Min. 78 Rada îl faultează pe Jones la marginea careului.

Min. 76 Cadu nu reuşeşte să controleze un balon care se îndrepta spre corner, dar Felgueiras iese dintre buturi şi îl opreşte cu un stop de toată frumuseţea, trimiţând în aut.

Min. 75 Felgueiras intervine foarte bine în faţa lui Macheda şi reuşeşe să reţină.

Min. 73 Schimbare la United: Macheda intră pe teren în locul lui Powell.

Min. 71 Prima schimbare la CFR: Aguirregaray intră pe teren în locul lui Rui Pedro.

Min. 71 Scholes trimite mult peste paorta lui Felgueiras, din afara careului.

Min. 69 Partida s-a reluat, iar Rui Pedro a revenit pe teren.

Min. 68 Jocul este întrerupt, după ce Rui Pedro a fost lovit cu cotul în spate de Ryan Giggs.

Min. 67 Giggs încearcă un voleu din interiorul careului, dar şutează în blocaj.

Min. 60 Rooney încearcă să înscrie cu capul, dar reia slab, fără emoţii pentru Felgueiras.

* Galatasaray a egalat la Braga, prin Burak Yilmaz (min. 58). CFR este în continuare pe locul 2 în clasament, cu 10 puncte, în acest moment.

Min. 56 GOOOOOL CFR CLUJ! Luis Alberto deschide scorul cu un şut superb, de la 25 de metri, în vinclu.

Min. 55 Gabi Mureşan şutează de la peste 40 de metri, dar mingea se duce peste transversală.

Min. 56 Rooney creează pericol la poarta lui Felgueiras, după ce a fost scăpat din marcaj de Rada. Din fericire pentru CFR, atacantul englez se relaxează prea mult şi ratează deschiderea scorului.

Min. 52 CFR pasează în propria jumătate de teren şi pleacă pe contraatac, dar Bastos preferă să cadă la marginea careului, iar centralul italian nu acordă nimic.

Min. 50 CFR pleacă pe contraatac, însă nu reuşeşte să fructifice şansa ivită.

Min. 49 Rooney bate lovitura liberă, dar mingea se opreşte în zid.

Min. 49 Cadu primeşte cartonaşul galben pentru proteste. Manchester beneficiază de o lovitură liberă periculoasă, după ce căpitanul CFR-ului a faultat.

Min. 46 A început repriza a doua.

Min. 45+2 Pauză la Manchester. La Braga, scorul este în continuare 1-0, iar CFR este la o repriză de optimile Ligii Campionilor.

Min. 45+1 CFR duce rapid mingea la poarta lui De Gea, Rui Pedro şutează de la 18 metri, peste poartă.

Min. 45 Prima schimbare la Manchester: Scholes intră în locul lui Cleverley.

Min. 41 După intervenţiile lui Felgueiras, CFR scapă şi de o lovitură de cap a lui Smalling, care trece însă alături.

Min. 41 Felgueiras este un adevărat erou în poarta CFR-ului. Portarul CFR-ului a reuşit două parade spectaculoase, scoţând de pe linie mingi pe care scria gol.

Min. 36 Şansă bună pentru CFR! Piccolo reia foarte bine cu capul, dar De Gea este pe fază şi reţine pe  linia porţii.

Min. 36 Camora încearcă să-i paseze pe jos lui Rui Pedro, aflat în careu, dar engleziii resping în corner.

* Sporting Braga a deschis scorul în meciul cu Galatasaray, prin Mossoro (min. 32). La aceste scoruri, CFR este calificată în optimile Ligii Campionilor.

Min. 32 United iese cu pase din propria jumătate, Welbeck trimite la Rooney, care centrează în careu, de unde Rada respinge însă foarte bine.

Min. 28 Sougou intră iar în viteză în careu, încearcă să reia spre plasă de la 6 metri, dar Buttner intervine foarte bine şi acordă corner. Lovitura de colţ nu aduce nicio modificare pe tabela de marcaj.

Min. 26 United rămâne în atac şi creează din nou panică la poarta lui Felgueiras, prin Smalling, care reia periculos cu capul. Fundaşul fusese însă semnalizat în ofsaid.

Min. 26 Felgueiras intervine excelent în faţa lui Cleverley.

Min. 25 Nick Powell încearcă un şut la poarta lui Felgueiras, însă trimite slab şi pe lângă poartă.

Min. 23 Încă un corner pentru CFR, acordat de Rooney. Clujenii caută golul care să-i aducă mai aproape de optimi. De Gea nu are însă probleme la centrare.

Min. 22 Sougou pătrunde în viteză în careul „diavolilor”, dar şutul său este deviat în ultimul moment în corner de Wootton. Lovitură de colţ pentru CFR.

Min. 20 Fegueiras iese greşit pe o centrare, dar CFR scapă cu faţa curată.

Min. 15 Powell încearcă un şut de la distanţă, dar mingea este deviată şi ajunge la Hernandez, care era, însă, în ofsaid.

* În celălalt meci al grupei H, Sporting Braga şi Galatasaray sunt la egalitate, scor 0-0

Min. 8 CFR creează panică la poarta lui De Gea, după o pasă greşită a lui Smalling către Giggs. Apărătorii formaţiei engleze reuşesc însă să se replieze, iar Jones trimite în corner. Lovitura de colţ a rămas fără rezultat.

Min. 6 Manchester United beneficiază de o lovitură de colţ, mingea este trimisă la prima bară, dar Welbeck reia alături cu capul.

Min. 6 Lovitură liberă pentru CFR Cluj, Camora trimite mingea în careu, dar defensiva gazdelor rezistă.

Min. 1 A început meciul.

Componenţa echipelor:

Manchester United: De Gea – Jones, Wootton, Smalling, Buttner – Powell, Cleverley, Giggs – Welbeck, Rooney, Hernandez. Antrenor: Alex Ferguson.

CFR Cluj: Felgueiras – Ivo Pinto, Cadu, Piccolo, Rada – Mureşan, Luis Alberto – Sougou, Rui Pedro, Camora – Bastos. Antrenor: Paulo Sergio.

Arbitri: Daniele Orsato – Mauro Tonolini, Massimiliano Grilli – Andrea De Marco, Mauro Bergonzi – Lorenzo Manganelli (Italia)