Liga Europa: Steaua va fi arbitrată de un turc care i-a purtat ghinion lui Dinamo

A fost anunţat arbitrul meciului FC Copenhaga - Steaua, care va avea loc, joi, de la ora 20.00, în ultima etapă a grupei E a Ligii Europa. El va fi turcul Hüseyin Göcek, în vârstă de 36 de ani, care a mai arbitrat în patru rânduri partide ale echipelor româneşti.

RomaniaTV.net
03 dec. 2012, 12:11
Liga Europa: Steaua va fi arbitrată de un turc care i-a purtat ghinion lui Dinamo

Steaua joacă joi, de la ora 20.00, ultimul meci din grupa E a Ligii Europa, pe terenul lui FC Copenhaga, şi are nevoie de cel puţin un rezultat de egalitate pentru a se califica în primăvara europeană. În cazul în care se va reuşi această performanţă, Gigi Becali a promis că va da fiecărui jucător o primă de 10.000 de euro.

UEFA l-a desemnat pe turcul Hüseyin Göcek să arbitreze această importantă dispută, un cavaler în vârstă de doar 36 de ani, care conduce pentru a cincea oară un meci al unei formaţii româneşti.

În acest sezon el a condus ultimul meci al lui Dinamo în cupele europene, returul cu Metalist Harkov, din play-off-ul Ligii Europa. După 0-2 la Bucureşti, „câinii” au pierdut cu 1-2 în Ucraina, într-o partidă în care Göcek l-a eliminat pe Filip. Tot Hüseyin Göcek a arbitrat şi ultimul meci în cupele europene al lui Gaz Metan Mediaş, disputat în sezonul 2010/2011. Ardelenii au jucat în play-off-ul Ligii Europa cu Austria Viena şi au câştigat cu 1-0 meciul retur, cu Göcek la centru, însă au ratat calificarea, după 1-3 în tur.

Arbitrul de joi seara, de la Copenhaga, a mai arbitrat naţionala României în preliminariile Euro 2012, contra Luxemburgului (scor 3-1), dar şi naţionala Under 17, în partida câştigat cu scorul de 5-0 în faţa Lituaniei, în preliminariile Euro 2009.

Cealaltă reprezentantă a noastră care va juca în această săptămână în cupele europene, CFR Cluj, va fi arbitrată în disputa decisivă de la Manchester (miercuri, ora 21.45), de italianul Daniele Orsato, care a condus în acest an finala Cupei României, dintre Dinamo şi Rapid.