Liga I se dezintegrează. Gloria Bistriţa a intrat în insolvenţă

Tribunalul Bistriţa-Năsăud a admis, miercuri, cererea ACF Gloria 1922 Bistriţa şi a deschis procedura de insolvenţă a clubului care se confruntă cu mari probleme financiare, numind ca administrator judiciar pe SC Consult Management UV IPURL.

RomaniaTV.net
10 ian. 2013, 06:21
Liga I se dezintegrează. Gloria Bistriţa a intrat în insolvenţă

În baza art. 32 din Legea 85/2006, admite cererea formulată de debitoarea Asociaţia Club Fotbal Gloria 1922 Bistriţa (…) privind procedura insolvenţei. Dispune deschiderea procedurii generale a insolvenţei împotriva debitoarei Asociaţia Club Fotbal Gloria 1922 Bistriţa. Numeşte administrator judiciar pe Consult Management UV IPURL, cu sediul în Bistriţa (…), care va îndeplini atribuţiile prevăzute de art. 20 din lege, remuneraţia urmând a fi stabilită ulterior pe bază de decont, în funcţie de volumul şi complexitatea activităţii prestate”, se menţionează în soluţia Tribunalului Bistriţa-Năsăud.

Instanţa a fixat termenul limită pentru verificarea creanţelor, întocmirea, afişarea şi comunicarea tabelului preliminar al creanţelor la data de 22 februarie 2013, iar termenul pentru afişarea tabelului definitiv al creanţelor – la 2 martie 2013.

Următorul termen pentru continuarea procedurii de insolvenţă este 27 februarie 2013.

Instanţa a mai dispus deschiderea de către debitor în termen de două zile de la notificarea deschiderii procedurii a unui cont bancar din care vor fi suportate cheltuielile aferente procedurii, iar în caz de neîndeplinire a atribuţiei, contul va fi deschis de către administratorul judiciar.

Decizia a fost dată în Camera de Consiliu şi pronunţată în şedinţa publică din 9 ianuarie.

Tribunalul Bistriţa-Năsăud a înregistrat, la 7 ianuarie, dosarul privind cererea de intrare în procedura de insolvenţă a ACF Gloria 1922 Bistriţa.

Gloria se confruntă cu grave probleme financiare, datoriile către furnizori, creditori, jucători, salariaţi şi bugetul de stat fiind de aproximativ 3 milioane de euro, conform unor surse din cadrul clubului.