Liga I. Steaua Bucureşti – Pandurii Târgu Jiu: 1-1

Formaţia Steaua Bucureşti a terminat la egalitate, sâmbătă, în deplasare, scor 1-1, cu echipa Pandurii Târgu Jiu, într-un meci din etapa a XV-a a Ligii I.

23 nov. 2013, 20:21
Liga I. Steaua Bucureşti – Pandurii Târgu Jiu: 1-1

Brazilianul Eric de Oliveira (27) a deschis scorul pentru vicecampioană, cu un şut de la circa 25 de metri, după o ieşire a portarului Ciprian Tătăruşanu la respingere. Pentru Eric a fost al nouălea gol în acest campionat, fiind golgheter la zi, alături de Liviu Antal (FC Vaslui) şi Szabolcs Szekely (ACS Poli Timişoara).

Campioana a făcut o repriză secundă mult mai bună şi a reuşit să egaleze imediat după pauză, prin Lukasz Szukala (49), potrivit Agerpres.

Gorjenii şi-au creat două ocazii bune de gol după pauză, prin Alin Buleică (62), care a tras din întoarcere, dar Tătăruşanu a fost la post, iar două minute mai târziu Marko Momcilovic a scăpat pe contraatac, dar a pasat lui Eric, acesta reluând modest.

Steaua a beneficiat de mai multe şanse de gol, dar şutul lui Ionuţ Neagu (64) s-a dus periculos prin faţa porţii, lovitura liberă executată de Gabi Iancu (revenit în lotul Stelei după o lungă absenţă, n. red.) a fost deturnată în corner de portarul Mingote, iar Cristi Tănase a irosit trei şanse mari de gol, la ultimele două intervenind excelent goalkeeper-ul lusitan (74, 79, 90+4).

Cele două formaţii s-au întâlnit de nouă ori la Târgu Jiu, gazdele obţinând o victorie, oaspeţii două, iar şase meciuri s-au terminat nedecis. Gorjenii au câştigat pe 7 aprilie 2009 cu 2-0, în timp ce Steaua a învins pe 11 septembrie 2005 (2-1) şi 8 martie 2008 (1-0).

Ultimele cinci partide directe de la Tg. Jiu s-au încheiat nedecis. Ultima victorie a gorjenilor în faţa Stelei s-a înregistrat pe 18 septembrie 2011, cu 2-1 în Ghencea.

Bilanţul general este de 8 victorii pentru Steaua, 2 pentru Pandurii şi 7 meciuri egale.