Liga Profesionistă de Fotbal, anunț tragic! A murit unul dintre cei mai importanți acționari din fotbalul românesc. Milionarul lasă în urmă o suferință de nedescris și o avere uriașă

Doliu uriaș în fotbalul românesc! Unul dintre cei mai importanți finanțatori ai unei echipe s-a stins din viață în mod fulgerător.

21 apr. 2024, 18:36
Liga Profesionistă de Fotbal, anunț tragic!  A murit unul dintre cei mai importanți acționari din fotbalul românesc. Milionarul lasă în urmă o suferință de nedescris și o avere uriașă
Liga Profesionistă de Fotbal, anunț tragic! A murit unul dintre cei mai importanți acționari din fotbalul românesc. Milionarul lasă în urmă o suferință de nedescris și o avere uriașă

Liga Profesionistă de Fotbal a făcut un anunț extrem de trist, astăzi, 21 aprilie 2024. Unul dintre cei mai importanți acționari din fotbalul românesc s-a stins din viață. Este vorba despre Liviu Galan, care a susținut echipa FC Național și care a rivalizat cu Becali și Borcea ani de zile, atât la capitolul avere, cât și la capitolul fotbal.

Citește și: Doliu în lumea muzicii! Unul din stâlpii rock-ului românesc s-a stins din viață

Momentan, nu există informații despre cauza decesului milionarului. Liviu „Bibi” Galan, cunoscut pentru extravagantele sale și pentru mașinile sale Bentley, a încetat din viață. Vestea tragică a fost o surpriză atât pentru familia și prietenii apropiați, cât și pentru cei care au fost martori la stilul său de viață extravagant din trecut.

Anunțul despre moartea sa a fost făcut public astăzi, 21 aprilie, de către Liga Profesionistă de Fotbal. Printr-un mesaj plin de tristețe, s-a comunicat dispariția fostului finanțator al echipei FC Național.

„Liviu Galan, fostul finanțator al echipei FC Național, a încetat din viață. Întreaga familie FC Național este alături de cei greu încercați prin această fulgerătoare dispariție. Liga Profesionistă de Fotbal transmite sincere condoleanțe familiei îndoliate! Dumnezeu să-l odihnească!”, se arată în anunțul făcut de Liga Profesionistă de Fotbal.

Liviu „Bibi” Galan a reușit să adune o avere impresionantă, estimată neoficial la aproximativ 30 de milioane de euro. Ultima mențiune oficială despre vasta sa avere datează din 2011, când revista Forbes nota că Liviu Galan dispunea de un „cont” cuprins între 20 și 22 de milioane de euro.

Deși a rămas în mare parte în umbră, departe de ochii publicului, Galan și-a câștigat notorietatea în timpul mandatului său în conducerea FC Național. Cu toate acestea, nu sportul i-a adus averea, ci afacerile sale în domenii considerate „grele”, precum armamentul, aviația și tehnologia de securitate. În perioada respectivă, el a concurat cu alți magnați precum George Copos, Cristian Borcea și Gigi Becali, FC Național fiind una dintre echipele de top din fotbalul românesc.

Bibi Galan, având dublă cetățenie (română și israeliană), a trăit o viață luxoasă, fiind proprietarul unui portofoliu impresionant de proprietăți imobiliare în Israel, Germania, SUA și România. De asemenea, el era cunoscut ca un colecționar de ceasuri rare și deținea o flotă de mașini de lux, cu peste 30 de exemplare de excepție.

Citește și: Codul Rutier 2024. Regula pe care orice șofer trebuie să o respecte când e galben intermitent la semafor