Liga Studenţilor din Iaşi îl acuză pe Tudorel Toader că ar fi orgnizat în secret întâlnirea Consorţiului Universitaria

Publicat: Luni, 24 Iunie 2019 20:58 // Actualizat: Luni, 24 Iunie 2019 20:58 // Sursa: romaniatv.net

Liga Studenţilor din Iaşi îl acuză pe rectorul Universităţii "Alexandru Ioan Cuza", Tudorel Toader, că ar fi organizat în secret întâlnirea Consorţiului Universitaria, desfăşurată zilele trecute la Iaşi, şi ar fi împiedicat accesul studenţilor la reuniune.

Studenţii ieşeni afirmă, într-un comunicat, că întrunirea Consorţiului Universitaria, desfăşurată sâmbătă şi duminică, s-ar fi ţinut în secret şi îl acuză pe rectorul universităţii ieşene că a apelat la forţele de ordine pentru a-i împiedica pe studenţi să participe la întrunire.

"Dacă în trecut aceste reuniuni erau anunţate în mod public şi erau transparente, de data aceasta, la cererea rectorului Tudorel Toader, Universitatea ‘Cuza’, în calitate de gazdă, nu a promovat deloc evenimentul. Live-ul de la deschidere a fost fără sunet, iar sala a fost aproape goală. Mai mult, s-a încercat limitarea listei de invitaţi şi a fost restricţionat accesul membrilor comunităţii academice la discuţii, în special al studenţilor. Invitaţii nu au primit un program clar, iar indicaţiile privitoare la sălile în care se desfăşurau întâlnirile au fost schimbate, de frică ca vreun student sau o altă persoană să îl pună pe Toader într-o poziţie ruşinoasă în faţa invitaţilor la Consorţiu”, se arată într-un comunicat al Ligii Studenţilor (LS) Iaşi.

Mai mult, liderul LS Iaşi, Silvian Emanuel Man, precizează, într-o postare pe Facebook, că în cursul zilei de sâmbătă, în prima zi a lucrărilor Consorţiului Universitaria, a fost percheziţionat în timp ce se afla pe holurile universităţii şi că ulterior a fost nevoit să iasă din clădire.

"Aşa înţelege Tudorel Toader că trebuie să se poate dezbaterile despre viitorul învăţământului superior românesc?“, a mai spus Silvian Emauel Man.

În perioada 21-23 iunie, a avut loc la Iaşi reuniunea Consorţiului Universitaria, care este format din Universitatea din Bucureşti, Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, Universitatea de Vest din Timişoara, Academia de Studii Economice (ASE) din Bucureşti şi Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi.

În ultima perioadă, la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi au avut loc mai multe proteste împotriva rectorului Tudorel Toader, iniţiate atât de Liga Studenţilor, cât şi de mişcările civice.

Liga Studenţilor din Iaşi a cerut la începutul acestei luni demisia lui Toader, motivând că rămânerea acestuia în funcţie aduce grave prejudicii de imagine comunităţii academice ieşene. Studenţii îi reproşează lui Tudorel Toader modul în care a condus Ministerul Justiţiei şi că ”s-a pus în slujba penalilor”.

”Îi cerem demisia pentru că în fiecare zi în care el rămâne în scaunul de rector se surpă tot mai adânc edificiul moral şi imaginea publică a universităţii ieşene”, au precizat reprezentanţii Ligii Studenţilor din Iaşi.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
studenţi Tudorel Toader Universitatea Alexandru Ioan Cuza Iaşi
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7785
RON
07 Dec
noapte -2 °
zi 7 °
Ultimele joburi adaugate
24 H