Ligia Deca promite că iarna nu va afecta şcolile. Priorităţile noului ministru al Educaţiei

Ligia Deca a preluat portofoliul de ministru al Educaţiei. Un obiectiv esenţial al mandatului este asigurarea caracterului predictibil al măsurilor educaţionale, astfel încât elevii, profesorii şi părinţii să ştie cum se desfăşoară procesul de învăţământ.

04 oct. 2022, 17:56
Ligia Deca promite că iarna nu va afecta şcolile. Priorităţile noului ministru al Educaţiei

Ceremonia de predare-primire a avut loc, marţi la Ministerul Educaţiei, iar Ligia Deca a preluat portofoliul de ministru al Educaţiei de la Sebastian Burduja, care fusese numit interimar. ”Un obiectiv esenţial al mandatului meu este asigurarea caracterului predictibil al măsurilor educaţionale, astfel încât elevii, profesorii şi părinţii să ştie din timp cum se desfăşoară procesul de învăţământ”, a transmis noul ministru pe Facebook.

”Astăzi, la sediul Ministerului Educaţiei, a avut loc procesul de predare-primire a mandatului de ministru al Educaţiei. Mulţumesc domnului Sebastian Burduja pentru asigurarea continuităţii instituţionale. O prioritate a mandatului meu în perioada imediat următoare o reprezintă proiectele de lege ale educaţiei”, a transmis, marţi, Ligia Deca.

Ligia Deca, propunerea PNL pentru Ministerul Educației. Ciucă: Este în măsură să continue şi să respecte calendarul de dezbatere şi aprobare a legilor educaţiei
Noul ministru al Educaţiei a precizat că, pe baza observaţiilor primite în procesul de dezbatere publică, se va consulta cu vocile relevante din domeniul educaţiei şi va armoniza actele normative cu recomandările care susţin calitatea, echitatea, integritatea şi predictibilitatea în sistemul românesc de educaţie.

”Totodată, în colaborare cu membrii Guvernului României şi cu autorităţile publice locale, ca ministru al Educaţiei, voi face toate demersurile necesare, astfel încât unităţile de învăţământ să nu aibă de suferit în contextul dificil generat de situaţia economică şi energetică existentă la nivel global şi să trecem iarna cu bine împreună”, a mai transmis Deca.

O nouă zi liberă în România, sute de mii de bugetari stat acasă în această săptămână
Aceasta a precizat că ştie că una dintre nevoile fundamentale ale sistemului de educaţie este predictibilitatea.  ”Un obiectiv esenţial al mandatului meu este tocmai asigurarea caracterului predictibil al măsurilor educaţionale, astfel încât elevii, profesorii şi părinţii să ştie din timp cum se desfăşoară procesul de învăţământ. Promit să acţionez cu transparenţă, integritate şi curaj”, a mai transmis ministrul Educaţiei.