Like-urile te dau de gol: Facebook arată tuturor cine eşti de fapt

Facebook a devenit mai mult decât o reţea de socializare, ajungând să ofere din ce în ce mai multe informaţii despre fiecare, chiar şi cele care ar trebui să rămâne ascunse.

30 iun. 2014, 09:34
Like-urile te dau de gol: Facebook arată tuturor cine eşti de fapt

Jennifer Golbeck, specialist în social media, a explicat că în funcţie de activitatea pe care oamenii o au pe reţelele de socializare, se pot afla detalii despre vieţile lor care, la prima vedere, par a fi secrete. Împreuna cu colegii săi de la Universitatea din Maryland, Jennifer Golbeck a dezvoltat mecanisme prin care se pot estima specificaţii precum preferinţele politice, orientarea sexuală, religia, vârsta sau gradul de inteligenţă în funcţie de activitatea de pe reţelele de socializare, scrie cugetliber.ro.

Citeşte şi VIRALUL ZILEI: Cum te mint prietenii tăi pe Facebook VIDEO

Specialista a oferit exemplu unei liceene de 15 ani care, cu două săptamani înainte de a le spune părinţilor că este însărciantă, a primit de la o companie specializată mai multe promoţii şi reclame despre obiecte necesare în timpul sarcinii, dar şi despre creşterea copilului. S-a dovedit că respectiva companie, care avea acces la istoricul de cumpărături, dar şi la activitatea fetei de pe reţelele de socializare a observat că tânăra a devenit interesată de informaţii utile pentru femeile gravide şi în urma unei cercetări a ajuns la concluzia că fata ar fi însarcinata, lucru care s-a dovedit a fi adevarat.

Citeşte şi FACEBOOK: ce nu ştiai despre compania pe care o frecventezi zilnic

Golbeck a explicat că atunci când o persoană dă „Like” la o anumită pagina de Facebook, respectiva acţiune oferă o mulţime de informaţii despre utilizator şi a tras un semnal de alarmă despre violarea intimităţii cu sau fără voia noastră, în funcţie de cât de permisivi suntem în a oferi informaţii despre noi.