Lili Sandu, confesiuni dureroase despre problemele de sănătate ale mamei sale: „Au fost niște momente de-a dreptul îngrozitoare”

Lili Sandu răsuflă acum ușurată, după ce mama ei a început să se recupereze după cumpăna prin care a trecut în urmă cu câteva săptămâni.

30 nov. 2023, 17:03
Lili Sandu, confesiuni dureroase despre problemele de sănătate ale mamei sale: „Au fost niște momente de-a dreptul îngrozitoare”
Lili Sandu, noi dezvăluiri despre starea de sănătate a mamei sale

Emilia, în vârstă de 78 de ani, mama lui Lili Sandu, a început să se simtă foarte rău în urmă cu ceva timp, după ce a fost testată pozitiv COVID-19. Aceastat a dezvoltat poliradiculonevrită acută și nu a mai putut merge, ajungând astfel să fie internată în spital. Starea ei s-a ameliorat, iar acum este acasă, unde se recuperează și învață să mearg din  nou.

„Problema de sănătate pe care a avut-o mama mea n-a afectat-o doar pe ea, practic a afectat toată familia. Au fost niște momente, până să-i dăm de cap, de-a dreptul îngrozitoare. I-a afectat mușchii și neuronal, au internat-o imediat. Eram la un pas să fie intubată. În momentul în care-ți afectează mușchii îți afectează și toracele și nu mai poți respira. Doamne-ajută că am trecut peste asta. Cele mai crunte momente erau în emisiune, când mă uitam la telefon în pauze, așteptând verdictul medicului”, a declarat Lili Sandu, la Fresh by Unica.

Citește și: Drama trăită de Lili Sandu. Nu a povestit niciodată asta, până acum: „Ai mei nu mi-ai zis niciodată ‘te iubesc’. Tatăl meu înțelegea iubirea cu autoritate și bătaie”

„Acum reînvățăm să mergem, practic. Face recuperare. Important este că nu mai sunt durerile pe care le-a avut. Au fost niște dureri îngrozitoare. Doctorii ne dau un verdict bun. Să sperăm că o să fim toți așa cum eram și înainte la masa de Crăciun și să dăm uitării”, a mai spus Lili Sandu.

Cu ceva timp în urmă, vedeta a fost invitată în emisiunea La Măruță, unde a vorbit despre problemele de sănătate cu care se luptă mama ei.

„Ultima perioadă a fost un pic mai ciudată. Am avut surprize de Sus. E bine, Doamne-ajută. A început să facă niște pași, dar se ține de un cadru. Este o infecție care părea banală la început. Nu am știut despre condiția asta, despre boala asta. Ideea e că îți paralizează picioarele, mama neavând niciun simptom.  Mama a avut COVID, iar acest COVID poate provoca asta. (…) Acum învățăm să mergem din nou, și eu și mama. (…) . E o afecțiune neurologică și intri un pic într-o depresie. Am încercat tot timpul să fiu eu pozitivă. Să am o stare bună, știam că mă urmărește, ca să-i transmit. A ajutat-o mult de tot. Am făcut și eu cât am putut. Ajungeam acasă și eram praf”, a povestit Lili Sandu în emisiunea de la PRO TV.

Pentru că era nevoită să muncească, Lili Sandu mergea la emisiune, iar în pauze aștepta cu sufletul la gură vești din partea medicilor.

„Mergeam la emisiune (n.red.: Vorbește Lumea) și așteptam telefon de la doctor să-mi spună dacă o să fie intubată sau nu. Asta se întâmplă pentru că e o boală a nervilor. Nervii picioarelor nu-i mai poți folosi și poate urca spre torace și nu mai poți respira singur și atunci e nevoie să fii intubat. Ea era conștientă, dar se putea schimba de la o secundă la alta. A fost foarte greu. Doamne-ajută. Nu doresc nimănui. A fost cea mai grea perioadă din viața mea până la 44 de ani”, a mai spus prezentatoarea TV.

Citește și: Cum se simte mama lui Lili Sandu, după ce Covid-ul i-a paralizat picioarele: „E o afecțiune neurologică și intri un pic într-o depresie”

Mama vedetei se află acum în proces de recuperare: „Durerile nu mai sunt. Două săptămâni au fost cu dureri încât îmi spunea să chem pe cineva să-i pună pe venă că nu mai putea suporta durerile care nu treceau cu niciun calmant. Nu există tratament pentru această boală nenorocită. Există doar calmate și recuperare și refacere. A fost un tratament cu imunoglobină, la început, pentru a ridica un pic sistemul imunitar(…) Mama are într-adevăr 78 de ani și chiar îi spuneam cu o săptămâna înainte: ești forță. Ideea e că m-am rugat mult. (…) Am încercat mereu să am eu o stare bună”, a mai spus vedeta.