Lili Sandu, mărturisiri despre cele mai grele momente. Cum s-a vindecat de premenopauză la doar 29 de ani și cum a câștigat lupta cu depresia postnatală: ”Îmi era frică”

Lili Sandu a vorbit despre lupta ei cu depresia postnatală și a dezvăluit cum a reușit să se vindece de premenopauză, diagnostic primit la doar 29 de ani! Vezi mai jos ce a spus prezentatoarea de la ”Vorbește Lumea”.

12 ian. 2024, 09:35

Prezentatoarea de la ”Vorbește Lumea”, Lili Sandu, a trecut prin mai multe momente dificile în viața ei, ca multe alte femei. Vedeta a mărturisit cum a reușit să se vindece de premenopauză, dar și despre lupta ei cu depresia postnatală.

Citește și Lili Sandu și Silviu Țolu vor să-și mărească familia. Actrița mai vrea un copil, la 44 de ani. „Nu sunt genul care să facă un copil și după 3 luni să-l las cu bona. Mă dedic, așa sunt eu creată”

Inițial, artistei i s-a părut imposibilă victoria, trecând printr-un proces sinuos de „restartare a organismului’, dar a avut noroc că a ajuns pe mâinile unui medic bun. Iată ce spune despre al doilea copil!

„Sunt convinsă că foarte multe femei trec prin așa ceva și au o oarecare reținere în a vorbi deschis, sincer, fără perdea despre asta. Poate din rușine, din frica de a fi judecate sau neînțelese, din teama de a fi acuzate că se victimizează.

Însă depresia postnatală este ceva normal, ceva real, ceva care se întâmplă dintotdeauna, doar că acum din ce în ce mai multe femei verbalizează lucrurile prin care trec după ce dau naștere unui copil. Mi-am asumat declarații atât pentru mine, cât și pentru toate femeile care trec prin asta, dar nu au curajul să ceară ajutor”, a spus Lili Sandu pentru Viva.ro.

”M-a ajutat enorm”

La doar 29 de ani, vedeta a fost diagnosticată cu premenopauză, iar momentele respective nu au fost deloc ușoare pentru prezentatoarea de la Pro Tv.

„Da, așa este. A fost un verdict dur, mai ales că nu aveam nici 30 de ani. Mă simțeam neputincioasă și îmi era frică de viitor. Însă am avut mare noroc să întâlnesc un doctor naturopat în America. Acesta m-a ajutat enorm.

Primul pas a fost să urmez o dietă strict vegană. Inițial, mi s-a părut imposibil, nu concepeam să nu mai mănânc brânză și alte produse de origine animală. Am crezut că nu voi rezista foarte mult timp, însă m-am surprins singură.

Citește și Lili Sandu, mesaj emoționant de pe patul de spital. Are legătură cu mama ei: „Nenorocitul de coronavirus mi-a îmbolnăvit mama paralizându-i picioarele. L-am implorat pe Dumnezeu să nu mi-o ia”

Am dat un adevărat restart organismului, lucru care l-a determinat să funcționeze, din nou, optim. Hormonii și intestinul joacă un rol definitoriu în sănătatea corpului unei femei. Le recomand tuturor oamenilor să aibă grijă la nutriție și intoleranțele alimentare, și să își facă analizele anual”, a spus Lili Sandu pentru sursa citată.