Liliana Sbîrnea, senator PSD, propune un proiect de lege prin care statul să achite costul standard per elev și la şcolile private

Liliana Sbîrnea, senator PSD, a depus la Camera Deputaților un proiect de lege prin care solicită statului să achite costul standard per elev la şcolile, grădiniţele şi creşele private autorizate, nu doar al celor acreditate.

16 nov. 2020, 21:19
Liliana Sbîrnea, senator PSD, propune un proiect de lege prin care statul să achite costul standard per elev și la şcolile private
PSD promite că va deschide şcolile şi grădiniţele

Liliana Sbîrnea a cerut procedură de urgență pentru proiect, solicitare aprobată de Biroul Permanent al Camerei Deputaților, însă Camera decizională va fi, însă, Senatul, scrie educatieprivata.ro.

Ce prevede proiectul propus de Liliana Sbîrnea

Statul asigură finanțarea de bază pentru toți antepreșcolarii, preșcolarii, precum și pentru toți elevii din învățământul general obligatoriu de stat, particular și confesional, autorizat sau acreditat.

De asmenea, statul asigură finanțarea de bază pentru învățământul profesional și liceal autorizat sau acreditat, de stat, particular sau confesional, precum și pentru cel postliceal de stat. Finanțarea se face în baza și în limitele costului standard per elev, per preșcolar sau per antepreșcolar, după metodologia elaborată de Ministerul Educației și Cercetării, specifică Liliana Sbîrnea.

Citeşte şi: Firea: „Ca primar, mi-am asumat prea multe proiecte concomitent. Lipsa banilor şi legea achiziţiilor publice au îngreunat procedurile”

Inițiativa legislativă mai conține și alte propuneri de modificare a Legii Educației Naționale, referitoare la unitățile de învățământ privat. Printre acestea:

Consiliul de administrație și comisiile de lucru din unitățile de învățământ particulare și confesionale, atribuțiile, durata mandatelor, precum și alte considerente legate de modul de organizare al acestora, în baza autonomiei organizatorice, prevăzute de prezenta lege, acestea sunt stabilite prin Statutul unității de învățământ, avizat de Consiliului profesoral și aprobat de fondatori. Deciziile în acest caz aparțin fondatorilor.

Liliana Sbîrnea mai propune ca elevii de la cursurile cu frecvență din învățământul preuniversitar de stat și particular autorizat/acreditat beneficiază lunar de burse de performanță, de burse de merit, de burse de studiu și de burse de ajutor social.


loading...
Partenerii noștri