Firea: „Ca primar, mi-am asumat prea multe proiecte concomitent. Lipsa banilor şi legea achiziţiilor publice au îngreunat procedurile”

Fostul primar general Gabriela Firea a spus, la Realitatea Plus, că singura greşeală a mandatului său a fost faptul că a încercat să-şi asume prea multe proiecte simultan. Firea spune că nu le-a putut finaliza pe toate în toţi cei patru ani de mandat pentru că lipsa banilor şi legea achiziţiilor publice a îngreunat realizarea acestor proiecte.

RomaniaTV.net
04 nov. 2020, 19:00
Firea: „Ca primar, mi-am asumat prea multe proiecte concomitent. Lipsa banilor şi legea achiziţiilor publice au îngreunat procedurile”

Gabriela Firea spune că nu are ce-şi reproşa ca primar decât faptul că a vrut să facă multe în acelaşi timp. Fostul edil adaugă faptul că bugetul Primăriei Generale a fost insuficient raportat la nevoile Bucureştiului.

„Oamenii sunt dezamăgiţi de autorităţi în general, nu doar de mine, şi e normal să-şi dorească o viaţă mai bune. În Bucureşti, s-au făcut multe lucruri, în sănătate, în educaţie, în transportul în comun, s-au finalizat multe lucrări de infrastructură, am demarat şi proiecte noi.

Citeste si Gabriela Firea a răbufnit la adresa Executivului: Opriţi Guvernul criminal. Nu îi mai trataţi pe oameni ca pe adversari!

Îmi asum public că am vrut să fac multe în acelaşi timp. E foarte greu în administraţie să-ţi asumi concomitent multe proiecte mari. Şi eu aş fi vrut să fie şi mai mult, şi mai bine, dar banii au fost puţini comparativ cu nevoile Capitalei. Suntem singura primărie din ţară care nu încasează taxe, pentru că acestea se duc către primăriile de sector”, a explicat fostul primar general.

Gabriela Firea spune că principalii factori care au împiedicat-o să realizeze toate proiectele pe care le-a avut au fost lipsa banilor şi legea achiziţiilor publice.

„Sigur că ne-am fi dorit să facem mai mult, dar lipsa banilor şi legea achiziţiilor publice îngreunează procedurile. Eu nu am plecat cu nicio realizare, ele sunt acolo. Sper ca măcar cât am făcut eu, să facă şi actualul primar. Este ușor să faci acuzații, în special în campanie electorală. Când va fi pus dumnealui în situația mea, își va măsura mult mai bine cuvintele. Sunt convinsă că chiar dacă nu va recunoaște public, de foarte multe ori se va gândi la mine în acești 4 ani”, a conchis Gabriela Firea.