Limbajul codat al consumatorilor de droguri. Ce înseamnă „minge”, „pahar de bere”, „cafea”, „CD”

Consumatorii de droguri folosesc cuvinte codate atunci când îşi contactează dealerii pentru "marfă". Interceptările din dosarul unui traficant de droguri din Iaşi arată că stupefiantele sunt denumite de amatorii de senzaţii tari "minge", "pahar de bere"," cafea" sau chiar "CD".

RomaniaTV.net
11 apr. 2014, 11:06
Limbajul codat al consumatorilor de droguri. Ce înseamnă „minge”, „pahar de bere”, „cafea”, „CD”

O anchetă derulată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiu­nilor de Crimă Organizată şi Tero­rism (DIICOT) Iaşi scoate la iveală limbajul codat al consumatorulor şi traficanţilor de droguri din Iaşi, potrivit ziaruldeiasi.ro. Aceştia l-au trimis în judecată pe Andrei Florin Airinei, zis „Pin­guin”, de 28 de ani, domiciliat în Nicolina, pe care îl acuză că a vândut canabis timp de doi ani mai multor consumatori din municipiu.

În rechizitoriul întocmit în dosarul lui Airinei sunt transcrise mai multe interceptări ale unor convorbiri purtate de acesta şi clienţii săi. Ştiind probabil că telefoanele le sunt ascultate, persoanele implicate în negoţul cu droguri folosesc tot felul de cuvinte codate pentru a nu se da de gol.

Într-una dintre convorbirile redate de procurori se arată că, în momentul în care Airinei voia, la rândul său, să achiziţioneze droguri, acesta denumea stupefiantele „paha­re de bere„. „Vreau să beau şi eu un pahar de bere”, spunea Airinei, în timp ce persoana necunoscută interceptată de procurori răspunde: „Ei hai, dar ai caiete (foiţă folosită la ru­latul canabisului, n.r)?„.

Într-o altă convorbire, un consumator de droguri i se adresează lui Airinei denu­mind o doză de droguri „celofan„. În alte dăţi, amatorii de senzaţii tari denumesc stupefiantele „minge„.

Pe 09.07. 2012 inculpatul Airinei Florin Andrei este contactat de o persoană necunoscută. Pe timpul discuţiei, persoana necunoscută întreabă: «Ne vedem şi noi în vreun sfert de oră… douăzeci de minute? Hai că am…am un CD, frate, şi poate mă ajuţi cu un cod de la CD-ul ăla! Da?!», iar inculpatul Airinei întreabă? «Tot aşa nu? Tot aşa?». Persoana necunoscută spune «Nu, nu, nu, lasă că vorbim că-i mai complicat, nu ştiu ce Windows-uri şi…» (termenul CD utilizat se referă la droguri de risc)„, se arată în rechizitoriu.

CITEŞTE ŞI: Trei studenţi din Argeş, afaceri de milioane de lei din droguri