Limbajul secret al ofertelor de muncă

Foarte motivat? Posesor al unei gândiri laterale? Capabil să se adapteze într-un mediu de lucru antrenant? Ce naiba înseamnă toate astea? Ecaterina Radu, expert pe teme de carieră, decodeaza pentru tine termenii cel mai des utilizaţi în ofertele de muncă.

12 nov. 2014, 07:16
Limbajul secret al ofertelor de muncă

Inteligent

„Angajatorii cauta persoane cu rezultate academice bune, eventual cu diplome care sa ateste acest lucru. Daca ai dobandit rezultate peste medie in timpul studiilor (de exemplu, distinctii speciale), nu ezita sa le mentionezi in scrisoarea de intentie si in CV.”

Dinamic

„Persoanele inovative, flexibile, cu o gandire capabila sa se muleze pe situatie si carora nu le este teama de un mediu de lucru in constanta schimbare sunt la mare cautare astazi.

Imbogateste-ti CV-ul cu exemple de situatii in care a fost nevoie sa-ti folosesti ingeniozitatea pentru a dezvolta strategii noi la locul de munca, sau mentioneaza orice proiect inovator in care ai fost implicata.”

Greseli frecvente in CV

Motivat

„Angajatorul cauta persoane cu un grad ridicat de implicare la locul de munca, oameni dispusi sa munceasca din greu pentru a obtine rezultate excelente. Atunci cand aplici, da si un exemplu de situatie in care ai luat tu initiativa pentru a ajuta la finalizarea unui proiect.”

Citeşte şi Nu reuşeşti să îţi găseşti job? Sfaturi cum să supravieţuieşti

Talentat si ambitios

„Pe langa aptitudinile necesare pentru a face fata oricarei provocari ce poate surveni lalocul de munca, e necesar sa ai si un grad ridicat de ambitie pentru a le pune imediat in aplicare. Mentioneaza promovarile pe care le-ai obtinut sau pozitiile de lider pe care le-ai ocupat – asta demonstreaza ca esti o tipa pasionata, care nu se da in laturi de la nimic cand vine vorba de munca.”

Citeste mai multe despre limbajul secret al ofertelor de munca pe cosmopolitan.ro.