Limită de 30 de kilometri pe oră în Paris. Care este explicaţia autorităţilor

Autorităţile din Paris au redus limita de viteză pe şoselele din oraş la 30 de kilometri pe oră. Măsura a fost luată pentru a reduce numărul accidentelor şi poluarea sonoră.

30 aug. 2021, 15:50
Limită de 30 de kilometri pe oră în Paris. Care este explicaţia autorităţilor
Limită de 30 de kilometri pe oră în Paris. Care este explicaţia autorităţilor

Limită de 30 de kilometri pe oră în Paris. Măsura a intrat în vigoare luni, 30 august. Primarul Anne Hidalgo a promis să reducă spaţiul public dedicat maşinilor în unul dintre cele mai aglomerate oraşe ale Europei.

Limită de 30 de kilometri pe oră în Paris

Autorităţile speră că reducând limita de viteză, oamenii vor alege mijloacele de transport în comun şi bicicleta.

Limitarea de viteză nu se aplică în toate zonele din Paris. De exemplu,  pe Champs Elysées se va putea circula în continuare cu 50 de km/h, iar pe șoseaua ce înconjoară Parisul va fi menținută viteza actuală de 70 de km/h.

Cei care nu vor respecta noua decizie a autorităţilor vor fi amendaţi cu 135 de euro.

Din 2016, de când Anne Hidalgo a devenit primar, pe aproape 60% din străzile Parisului au fost instituite restricţii de viteză.

Începând din 2022, primăria plănuieşte să interzică accesul majorităţii autovehiculelor din centrul Parisului, astfel încât oraşul să fie pregătit pentru a găzdui Jocurile Olimpice, în 2024.

Citeşte şi Proteste masive în Franţa împotriva restricţiilor: peste 200.000 de oameni în toată ţara şi 14.000 în Paris s-au revoltat VIDEO

Intrarea la mall se va face doar cu permis de sănătate la Paris

Intrarea la mall va fi restricţionată în Franţa. Mall-urile din Paris şi părţi mari din Franţa trebuie să ceară clienţilor să prezinte permisul de sănătate pentru Covid-19, guvernul sporind presiunea asupra oamenilor pentru a se vaccina, transmite Reuters.

Cerinţa de a arăta dovada vaccinării sau a unui test negativ se aplică tuturor mallurilor cu o suprafaţă mai mare de 20.000 de metri pătraţi, în regiunile în care rata de incidenţă a Covid-19 este mai mare de 200 de cazuri la 100.000 de cetăţeni pe săptămână.

Măsura va afecta în principal centrele de vânzare cu amănuntul din sudul ţării – care are o rată de incidenţă mai mare – dar, în urma unei decizii a prefecturii regionale din weekend, măsura se va aplica şi mallurilor şi magazinelor universale din Paris, între care se află Galeries Lafayette şi Printemps.

Noile infecţii zilnice au crescut de la o medie pe şapte zile mai mică de 2.000 la sfârşitul lunii iunie la aproape 24.000.

Citeşte şi Centrul Parisului devine zonă pietonală începând din 2022. Anunţul făcut de autorităţile franceze