CFR Cluj, victorie în Liga Campionilor. Ardelenii au câştigat la limită în Gibraltar, în turul II preliminar

CFR Cluj a învins formaţia Lincoln Red Imps, cu scorul de 2-1 (0-1), marţi seara, pe Victoria Stadium din Gibraltar, în prima manşă a turului al doilea preliminar al Ligii Campionilor la fotbal.

20 iul. 2021, 17:42
CFR Cluj, victorie în Liga Campionilor. Ardelenii au câştigat la limită în Gibraltar, în turul II preliminar

LINCOLN-CFR CLUJ LIVE VIDEO LIGA CAMPIONILOR 1-2. Campioana României a reuşit să salveze situaţia prin dubla croatului Gabriel Debeljuh (52, 58), după o primă repriză mai mult decât dezamăgitoare, pe care a încheiat-o în dezavantaj, în urma golului înscris de Marcos Rosa (45).

Gazdele, o echipă cu o istorie recentă în cupele europene, au început în forţă şi încă din primele secunde au creat pericol la poarta lui Arlauskis, cerând penalty la un duel între Bouhenna şi Kike Gomez.

Campioana Gibraltarului a continuat să evolueze ofensiv, iar CFR a fost de nerecunoscut în primul sfert de oră. Arlauskis a avut o intervenţie salutară în min. 7, respingând cu capul de la 18 metri din faţa lui Kike Gomez. Portarul lituanian s-a remarcat în special în min. 16, când a respins un şut cu boltă al lui Walker de la distanţă.

CFR a avut prima oportunitate abia în min. 26, când Bouhenna a reluat slab din careu, fără probleme pentru portar. Şi Deac a trimis o minge fără intensitate (29), la singurele acţiuni finalizate de clujeni în prima repriză.

”Diavolii” de la Lincoln Red Imps au încheiat în avantaj prima repriză, după golul marcat de Marcos Rosa (45), care a finalizat o combinaţie rapidă cu Walker.

Elevii lui Marius Şumudică au revenit mai hotărâţi de la cabine şi au avut o primă şansă de gol prin Chipciu (47), care a reluat însă fără probleme pentru Goldwin.

CFR a egalat în min. 52, când Debeljuh a reluat cu capul mingea centrată de Sigurjonsson, profitând şi de ieşirea neinspirată a portarului. Croatul a adus formaţia din Gruia în avantaj în min. 58, executându-l pe Goldwin, după o pasă venită de la Bernardo Lopes.

Clujenii au controlat jocul şi au mai avut două ocazii destul de bune, prin Păun (73) şi Deac (80), însă nimic notabil nu s-a mai petrecut până la final.

Manşa secundă se va juca la Cluj-Napoca în data de 28 iulie.

Dacă va trece de Lincoln Red Imps, CFR va juca în turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor cu învingătoarea dintre dintre Slovan Bratislava (Slovacia) şi Young Boys Berna (Elveţia). Dacă va pierde, însă, ardelenii vor întâlni învinsa dintre Slovan Bratislava şi Young Boys Berna, în turul al treilea preliminar al Europa League.

Ecchipele de start:

Lincoln: Goldwin – Wiseman, Bernando Lopes, Chipolina, Toscano – Ronan, Yahaya, Rosa – Walker, Kike Gomez – Britto
Rezerve: Soler – Casciaro, Torilla, Gomez, Kovalonks, Valarino, Carralero, Moore, Sergeant, Ocran, Peacock
Antrenor: Raul Castillo

CFR Cluj: Arlaukis – Susic, Bouhenna, Graovac, Latovlevici – J. Rodriguez, Sigurjonsson – V. Costache, C. Deac, A. Păun – Debeljuh
Rezerve: Bălgrădean, Hindrich – C. Manea, Chipciu, Ciobotariu, Tahiri, Petrila, Hoban, Gussouma, Cestor, Itu
Antenor: Marius Șumudică

Citeşte şi CFR Cluj, victorie la limită cu U Craiova, în prima etapă din Liga 1. Şumudică l-a învins pe Mutu

CFR Cluj a eliminat în primul tur preliminar formaţia bosniacă Borac Banja Luka, în timp ce echipa ardeleană a trecut cu scorul general de 7-2 de Fola Esch, din Luxemburg.

Dacă va trece de Lincoln Red Imps, campioana României va juca împotriva învingătoarei dintre Slovan Bratislava (Slovacia) și Young Boys (Elveția). Dacă va fi eliminată de Lincoln Red Imps, CFR Cluj va ajunge în turul trei preliminar al UEFA Europa League, acolo unde va juca împotriva învinsei dintre cele două în Europa League.

Partida retur dintre CFR și Lincoln este programată pe 28 iulie, la Cluj-Napoca. În cazul în care va trece de formația din Gibraltar, campioana României se va duela în turul 3 cu învingătoarea din duelul Slovan Bratislava (Slovacia) – Young Boys (Elveția).

Referitor la meciul din această seară, antrenorul Marius Şumudică a declarat: „Va fi un joc dificil din cauza condițiilor de aici. Au un avantaj moral ei, ultimul joc de acasă l-au câștigat cu 5-0 în această competiție, dar suntem pregătiți. Indiferent de suprafața pe care jucăm, valoarea trebuie să-și spună cuvântul și aș prefera să rezolvăm calificarea din meciul tur, după care să ne concentrăm pe retur și pe ceea ce avem de făcut în campionat.

Citeşte şi BORAC – CFR CLUJ 2-1. Retur greu în Champions League 2021, Şumudică a fost salvat schimbarea regulamentului

Au câțiva jucători, i-am urmărit foarte bine. Au câțiva jucători de calitate, care au jucat în liga a doua și a treia din Spania. Sunt jucători cu calitate, care îți pot pune probleme dacă nu iei jocul în serios. Sper să fim concentrați, încerc să le transmit jucătorilor motivația mea pentru a nu avea surprize.

Terenul sintetic oprește viteza de joc, trebuie să fim foarte atenți. Mingea nu sare foarte mult, se oprește. Sunt alte condiții față de un teren normal de iarbă. E clar că ei au avantajul acestui teren, având în vedere că aici își joacă toate meciurile din campionat, dar fotbalul e fotbal.

Și dacă joc pe nisip, tartan sau ciment, din punctul de vedere al valorii nu cred că se pune problema și va trebui să plecăm cu un rezultat pozitiv, care să ne dea liniște la meciul retur”.