Lindsey Vonn a câştigat primul Glob al anului

Schioarea americană a câştigat pentru al cincilea an consecutiv Micul Glob de Cristal din proba de coborâre, după ce a încheiat pe locul trei etapa de la Soci.

RomaniaTV.net
18 feb. 2012, 15:37
Lindsey Vonn a câştigat primul Glob al anului

Lindsay Vonn ne-a dovedit încă o dată că de o jumătate de deceniu nu are rivală în probele de coborâre. Pentru al cincilea an consecutiv schioarea americană a câştigat Cupa Mondială a disciplinei, în ciuda faptului că ieri, la Soci, a obţinut cea mai slabă clasare a sa într-un concurs de coborâre, în acest sezon.

Ea a încheiat pe locul 3 întrecerea disputată pe pârtie ce va găzdui peste doi ani întrecerile de la Olimpiadă, însă poziţia i-a asigurat avansul necesar, cu două etape înainte de încheierea sezonului. De asemenea, Lindsey Vonn este mare favorită la câştigarea Globului de Cristal, ea având 450 de puncte avand în fruntea clasamentului Cupei Mondiale.

Etapa de Cupă Mondială de la Soci a fost câştigată de schioarea germană Maria Riesch, câştigătoarea de anul trecut a Cupei Mondiale, în timp ce pe locul secund s-a clasat schioarea austriacă Elisabeth Gorgl.