Linia de tramvai, bandă unică în Bucureşti. Gabriela Firea cere ajutorul parlamentarilor

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, solicită ajurorul liderilor şi parlamentarilor PSD să susţină un amendament de lege în baza căruia linia de tramvai să devină bandă unică, fiind folosită şi de autobuze.

06 nov. 2019, 16:59
Linia de tramvai, bandă unică în Bucureşti. Gabriela Firea cere ajutorul parlamentarilor

„Rugămintea mea este (…) aceea de a ne susţine să se adopte în Parlamentul României reglementarea potrivit căreia linia de tramvai să devină banda unică a Capitalei, în sensul în care autobuzele să poată să circule legal pe linia de tramvai. Acest proces de fluidizare a traficului este folosit în marile capitale europene. Am depus aceste amendamente de un an de zile la Parlament, ele au fost analizate în comisiile de specialitate şi urmează ca în luna aceasta să ajungă şi în plen. Vreau să îi rugăm (…) să ne susţină, astfel încât să putem vorbi şi în Bucureşti de un transport civilizat, confortabil, fluent”, a declarat Firea.

Apelul a fost făcut în cadrul unei întâlniri cu reprezentanţi ai conducerii şi sindicatului reprezentativ ai Societăţii de Transport Bucureşti, eveniment la care au participat şi preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, vicepreşedintele Senatului Robert Cazanciuc, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Carmen Moldovan.

Totodată, primarul Capitalei a explicat că angajaţii STB, aproximativ 12.000, nu trebuie să se teamă de disponibilizări, dimpotrivă  urmează să se facă angajări, în condiţiile în care vor fi achiziţionate noi mijloace de transport în comun.